Thursday , July 18 2024

Tractor de 47.000 de euro, distrus de un incendiu pornit de la un scurtcircuit

Joi, în jurul orei 13.00, un tractor a luat foc la o fermă de de pe raza localității Frătăuții Vechi. La fața locului au intervenit pompierii din cadrul S.V.S.U. Frătăuții Vechi, iar la scurt timp au intervenit Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Rădăuți care au stins în totalitate incendiul care avea risc de propagare spre niște grajduri în care se aflau vaci.

În urma întocmirii procesului verbal de intervenție, pompierii din cadrul ISU – Detașamentul de Pompieri Rădăuți au stabilit următoarele: locul focarului – habitaclu, sursa probabilă de aprindere – scurt circuit electric, mijlocul care a produs aprinderea – cablu electric, conductor electric, primul material care s-a aprins – mase plastic (izolație cabluri), împrejurarea determinantă – conductor, cablu electric defet. În cauză nu există suspiciuni cu privire la modul de săvârșire a incendiului, cauza acestuia fiind stabilită de către pompieri, iar persoana vătămată nu are de făcut obiecțiuni cu privire la acest aspect.

Prejudiciul total a fost estimat de către proprietar  la aproximativ 47.000 euro, reprezentând suma de bani pe care el a achitat-o în regim de leasing pentru utilajul agricol. De asemenea, acesta a menționat că are asigurare CASCO pentru acesta și a contactat un reprezentat al societății de asigurare, ce urmează a se deplasa la fața locului pentru a face constatarea în vederea recuperării prejudiciului.

Bărbatul  a declarat faptul că nu are suspiciuni și că probabil a existat un scurt circuit electric undeva în zona cabinei tractorului, loc de unde s-a extins către întregul utilaj.

În urma incendiului a fost salvată hala unde bărbatul are mai multe vaci și alte utilaje de lângă aceasta.

Vezi si

Gospodărie din Ipotești, distrusă de un incendiu pornit de la un aragaz nesupravegheat

Joi, în jurul orei 12.30, a fost semnalat un incendiu la o casă de locuit …