Friday , September 30 2022

Toyota recheama in service 2,9 milioane vehicule: Airbagurile pot exploda

toyota

Constructorul auto japonez Toyota Motor Corp a anuntat joi ca va rechema in service un numar de 2,91 milioane vehicule vandute la nivel mondial, din cauza unei posibile probleme la airbag-urile produse de Takata Corp.

Ultima actiune de rechemare in service a celor de la Toyota include 750.000 de vehicule vandute in Japonia, 350.000 in Europa si 1,16 milioane autoturisme comercializate in alte regiuni precum Oceania, America de Sud si Centrala.

Constructorul nipon a precizat ca acum sunt vizate modelele Auris, RAV4, Corolla Axio, Corolla Fielder si Noah sau Voxy, transmite Reuters.

Problemele cu airbag-urile produse de Takata au obligat producatorii de automobile sa recheme in service aproximativ 100 de milioane de vehicule vandute la nivel global pana acum. In cazul unei coliziuni aceste airbaguri defecte pot exploda si pulveriza cioburi metalice.

In prezent, Takata cauta un sponsor financiar ca sa o ajute sa acopere costurile actiunilor de rechemare la service. Luna trecuta compania nipona si-a recunoscut vinovatia in cadrul unei intelegeri in valoare de un miliard de dolari cu justitia americana.

Grupul Toyota, care regrupeaza patru marci – Toyota, Lexus, Daihatsu Motor Co (mini-vehicule) si Hino Motors Ltd (camioane) – a fost detronat de Volkswagen in 2016. Toyota, care domina de mai multi ani industria auto mondiala, a vandut 10,175 milioane vehicule in 2016, ceea ce plaseaza grupul nipon in urma rivalului german Volkswagen, care anul trecut a vandut un numar record de 10,3 milioane autovehicule.

In urma cu circa doua saptamani, Toyota Romania a rechemat in service autoturisme Corolla, pentru defectiuni la airbag frontal, si Proace, pentru infiltratii in habitaclu.

Vezi si

Leii ucraineni refugiați la Rădăuți au ajuns în Africa de Sud

Simba și Mir, cei doi lei care luni au fost preluați de la Grădina Zoologică …