Wednesday , October 4 2023

Toxicitatea legumelor, temă luată în discuție de Flutur, care cere lămuriri instituțiilor abilitate

Președintele Consiliului județean Suceava, Gheorghe Flutur, cere informări mai clare cu privire la gradul de toxicitate al unor legume date spre consumul public. O luare de poziție în acest sens a avut la finalul ședinței de miercuri a CJ Suceava.

Din punctul său de vedere, întrucât în ultima perioadă au fost nenumărate dezbateri publice și emisiuni TV pe această temă, sucevenii trebuie să fie informați în mod clar dacă legumele pe care le consumă – „e o întreagă isterie pe problema roșiilor” – sunt sau nu toxice. „Asistăm în ultima perioadă la dezbateri publice și la foarte multe emisiuni despre cât de toxice sunt legumele și alimentele pe piață. Și aș vrea să vină aici și cei de la DSP, de la DSV și Protecția Consumatorilor să stăm de vorbă cu ei despre ce consumăm … Există acțiuni în acest sens? Sau o să ne trezim cu breaking-news-uri că am aflat după ce am mâncat 20 de ani roșii otrăvite …”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a indicat cu privire la acțiunile din piețe în urma cărora să se verifice calitatea legumelor vândute sucevenilor. „Vreau să discutăm despre siguranța alimentară, despre ce mâncăm. Cred că e foarte important pentru oricine. Merg ei în piețe, îi verifică, cum îi sortează? Sau doar ne mirăm de la televizor că nu știu ce roșii consumăm, cu nu știu ce grad de toxicitate”, a mai spus Gheorghe Flutur. (D.P.)

 

Vezi si

Motorina s-a scumpit din nou, prețul se apropie tot mai mult de 8 lei pe litru

Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit marți, 3 octombrie, motorina standard cu 5 bani pe …