Monday , July 22 2024

Toți pompierii voluntari din Cornu Luncii au fost făcuți cetățeni de onoare

Nu mai puțin de 30 de titluri de cetățean de onoare au fost acordate, anul acesta, la Festivalul produselor tradiționale de la Brăiești, Cornu Luncii. În importantul sat al comunei respective au fost organziate mai multe evenimente cu ocazia hramului localității care este de sărbătoarea sfinților apostoli Petru și Pavel (29 iunie). Așa cum se mai practică în unele localități, evenimentele sunt organizate în ziua de duminică (30 iunie), dar tot în considerarea a ceea ce s-a prăznuit în ziua precedentă.

Și cum în general la astfel de momente festive sunt organizate mai multe evenimente, cel de decernare a unor diplome ca de exemplu cele de cetățean de onoare nu a lipsit de la ediția de anul acesta, alături de premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.

Din cele 30 de titluri de cetățean de onoare înmânate de primarul Gheorghe Fron (la scena amenajată nu departe de sala de sport din Brăiești și peste drum de căminul cultural din localitate), jumătate sunt membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. Serviciul respectiv funcționează din 2012 iar unul dintre cei mai implicați este chiar preotul pompier Gabriel Florea, cel care a pornit această inițiativă aducând mașini de pompieri tocmai din Franța.

De atunci dezvoltarea serviciului de pompieri voluntari s-a făcut an de an, baza materială extinzându-se prin donații de la diverși cetățeni. Iar rezultatele au fost pe măsură: intervenții la circa 650 de incendii sau alte situații de urgență, ceea ce este enorm pentru un serviciu voluntar al unei singure comune (nu doar în comuna Cornu Luncii au fost acele intervenții) și  36 de case construite de la zero pentru diverse cazuri/situații umanitare.

Printre ceilalți cărora li s-a decernat titlul de cetățean de onoare au fost și cadre militare de loc din comuna Cornu Luncii, un aspect interesant pe care l-a evidențiat primarul Gheorghe Fron fiind acela că sunt nu mai puțin de 52 de colonei din Cornu Luncii iar unui ofițer căruia i s-a conferit duminică titulul de cetățean de onoare, primarul i-a spus că îi urează să fie cel de-al cincizecișitreilea colonel din Cornu Luncii. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Trei zile pline de dansuri și cântece bucovinene la Câmpulung Moldovenesc. Show total susținut de Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu, urmat de un fabulos foc de artificii

În weekendul acesta, principalul eveniment din zona de munte a județului Suceava a fost Festivalul …