Friday , December 9 2022

Toţi medicii de familie suceveni au semnat actele adiţionale cu CAS

Cei 279 de medici de familie suceveni au renunţat la proteste şi au semnat actele adiţionale prin care se prelungeşte Contractul Cadru pe 2017, până pe data de 31 martie 2018medici de familie

Perioada de semnare a actelor adiţionale de prelungire pentru tri­mestrul I al anului 2018 a contractelor încheiate de furnizorii de servicii medicale cu Casa de Asi­gurări de Sănătate s-a încheiat, joi 4 ianuarie, iar după cum reiese din datele transmise de către repre­zentanţii CAS Suceava, toţi cei 279 de medici de familie care aveau în­cheiate Contracte cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru anul 2017, au semnat actele adiţionale de prelungire a acestuia, până pe data de 31 martie 2018.

Furnizorii de servicii medicale care nu au semnat actele adiţionale, vor putea intra în relaţii contractuale cu CAS, în baza unor contracte cu durată determinată, mai précis până pe 31 martie.

„Pe scurt, cerinţele noastre comune vizează atât birocraţia excesivă, sistemul informatic defectuos, cât şi protocoalele medicale şi interdicţiile de prescriere de medicamente, care ne ocupă nouă tot timpul iar pe pacienţI îi pun inutil pe drumuri. Subfinanţarea cronică a dus în acest moment la imposibi­litatea cabinetelor medicale de a-şi susţine financiar activitatea”, sus­ţin medicii de familie suceveni. In ciuda revendicărilor acestora, bugetul alocat medicinei de familie în România rămâne în valoare de 5,8% din bugetul sănătăţii, în timp ce media Europeană e de 10%. (C.R.)

 

Vezi si

Bărbat găsit mort într-o casă cuprinsă de flăcări, la Voievodeasa

Vineri dimineață a izbucnit un incendiu la o casă de locuit din satul Voievodeasa, comuna …