Friday , December 2 2022

Tot mai mulți suceveni decid să se vaccineze anti-COVID, pe fondul creșterii numărului de cazuri grave și decese

Aproape 600 de suceveni s-au vaccinat marți cu prima doză de vaccin și cam tot atâția cu doza a treia

Numărul sucevenilor care decis să se vaccineze împotriva Covid 19 continuă să se mențină ridicat, aproape 600 de persoane vaccinându-se marți cu prima doză. Din datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică reiese că în cursul zilei de marți, 5 octombrie, s-a vaccinat în județul Suceava un număr de 1.257 de persoane, dintre care 590 cu prima doză, 69 cu doza a II-a și 598 cu doza a III-a.

La centrul de la Spitalul Gura Humorului s-au făcut 72 de vaccinuri împotriva Covid 19, la cel din incinta parcului ZOO Rădăuți s-au vaccinat 142 de persoane, la centrul comunitar de vaccinare din Vatra Dornei s-au vaccinat 50 de persoane. Centrul de vaccinare de la sala de sport a Colegiului Național ”Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc a avut 106 pacienți, cel de la  Fălticeni a avut 99, iar la centrul de vaccinare de la Iulius Mall s-au vaccinat 161 de persoane. La Siret s-au făcut 63 de vaccinuri și 139 la drive-through amplasat la Shopping City Suceava.

La Spitalul Județean Suceava s-au făcut 40 de vaccinuri antiCovid, iar medicii de familie din județ au vaccinat în total 212 persoane. La centrul de vaccinare de la Sala de sport a Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” s-au vaccinat 136 de persoane. Șase persoane au decis să se vaccineze în Aeroportul Salcea, 16 la centrul de vaccinare din Dolhasca, iar ale 15 vaccinări s-au făcut la Căminul Cultural din satul Sf. Ilie.

Până acum, în județul nostru s-a vaccinat împotriva SarsCov2 un număr de 110.833 de persoane, din care 85.896 de persoane au primit doza a II-a de vaccin anti Covid 19, iar 5.224 persoane au primit și doza a III-a. ”A treia doză de vaccin se efectuează cu vaccinurile Pfizer sau Moderna, conform procedurilor CNCAV. Programarea persoanelor pentru administrarea dozei de rapel (doza 3) se va realiza prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare”, a menționat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava. (C.R.)


Vezi si

Femeie de 28 de ani prinsă în toiul nopții la volan fără permis

În noaptea de miercuri spre joi, la orele 01:50, pe drumul județean 178 de pe …