Sunday , January 29 2023

Tot mai mulți indivizi fără permis sau cu permisul suspendat, prinși de polițiști la volan

Şi în week-endu-ul recent încheiat, polițiștii au depistat pe șoselele din județul Suceava șoferi care s-au urcat la volan deși permisul de conducere le-a fost reținut sau suspendat. Mai mult, într-un caz petrecut sâmbătă după-amiază la Preutești, a fost nevoie ca polițiștii să urmărească 3 km o mașină până au reșit să o blocheze, aceasta fiind conducă de un tânăr fără permis.

Astfel, sâmbătă, în jurul orei 13.10,   cu ocazia opririi pentru control pe DJ 176 pe raza comunei Moldovița,  a unui autoturism VW Golf, polițiștii au constatat că șoferul, C. Mugurel-Gheorghe, din comuna Vatra Moldoviței, avea dreptul de a conduce suspendat. De asemenea autoturismul marca VW Golf figurează cu ITP – ul expirat din data de 16.09.2020. Individul s-a ales cu  dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de  „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”.

Tot pe 11 decembrie, la ora 15:53, polițiștii Compartimentului Rutier Fălticeni au depistat pe  D.N. 15C , în localitatea Fântâna Mare, autoturismul marca NISSAN care circula cu viteza de 79 km/h, pe sector de drum cu limitare de 50 km/h. La volanul autoturismului se afla un bărbat, B.  Dorel, din Botoșani.  Efectuând verificări în baza de date, polițiștii au stabilit că ăoferul este posesor al  permisului de conducere cat. AM,B1,B, care însă i-a fost suspendat  la data de 16 noiembrie 2021 pentru conducere  sub influența alcoolului.

Sâmbătă după-amiază,  polițiștii au oprit în Mitocu Dragomirnei un bus Volkswagen Transporter, condus de C. Cătălin Costică, care are permisul de conducere anulat. În microbuzul respectiv se mai aflau și doi pasageri. șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Pe 11 decembrie, la ora 16.15,  o echipaj de poliție din Preutești, aflându-se în serviciu de patrulare,  observat un autoturism marca Skoda Octavia care a efectuat manevra de întoarcere pe DJ 208 Basarabi, continuându-și deplasarea pe un drum comunal din satul Basarabi, comuna Preutești. Mașina a fost urmâritâ de polițiști  pe raza satului Basarabi cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, pe o distanță de aproximativ 3 kilometri, reușindu-se blocarea acestuia în dreptul unei bariere.

Din autoturismul marca Skoda Octavia au coborât două persoane, respectiv de pe locul conducătorului auto o persoană de sex masculin și de pe locul pasagerului din partea dreaptă o persoană de sex feminin. Conducătorul auto a fost identificat în persoana lui C. Ciprian, din satul Arghira, comuna Preutești, de 26 ani. Acesta a declarata că nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie.  și în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Vezi si

Amenzi de 10.000 de lei, aplicate unui tânăr de 20 de ani din Mălini prins că transporta ilegal cherestea de 1.100 lei

Vineri dimineață, la Vadu Moldovei, polițiștii au oprit pentru control  o autoutilitară ce transporta material …