Saturday , April 20 2024

Topul liceelor după examenul de Bacalaureat 2013

bacala

Procentul de promovabilitate din acest an a ajuns la 65,78%, mult mai mare comparativ cu anul trecut, când procentul a fost de 48,46% . La examenul de Bacalaureat din acest an a fost obţinută o singură medie de 10 u Colegiul Militar Liceal “Stefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc şI Liceul Tehnologic Bivolărie au avut promovabilitate de 100% u în top se mai află Colegiul Naţional “Petru Rareş”,Colegiul Naţional “Stefan cel Mare” şi Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Suceava. La polul opus, în coada clasamentului se află Liceul Tehnologic “Vasile Gherasim” din Marginea, cu promovabilitate de 0%, Liceul Tehnologic “Tara de Sus” din Vatra Dornei, Liceul Tehnologic nr.1 din Câmpulung Moldovenesc, Liceul Tehnologic “Moldova” şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava

Examenul de Bacalaureat, sesiunea 2013 a ajuns la final, iar rezultatele obţinute de elevii suceveni au fost mai bune decât anul trecut, promovabilitatea pe judeţ fiind de 65,78%. Este un progres evident faţă de anul trecut, când promovabilitatea a fost de 48,46%.
Ca în fiecare an, după desfăşurarea examenului de Bacalaureat au existat unităţi de învăţământ în Suceava cu o promovabilitate foarte bună, aproape de 100% şi cu rezultate remarcabile. Anul acesta, promovabilitate maximă a fost la Colegiul Militar Liceal “Stefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc şi Liceul Tehnologic Bivolărie. La cel din urmă liceu toţi cei 10 candidaţi au reuşit să ia examenul de Bacalaureat. Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Suceava este pe locul III, după ce procentul de promovabilitate la BAC a fost de 99,17%. Pe locul IV se află Colegiul Naţional “Stefan cel Mare” din Suceava, cu un procent de promovabilitate de 97,75%, iar pe locul V se situează Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Suceava cu un procent de promvabilitate de 96,55%. La polul opus, în coada clasamentului este Liceul Tehnologic “Vasile Gherasim” din Marginea, unde în urma susţineii probelor examenului de Bacalaureat niciun candidat nu a promovat. Pe locul II se află Liceul Tehnologic “Tara de Sus” din Vatra Dornei, cu un procent de promovabilitate de 8,33%, după care urmează Liceul Tehnologic nr.1 din Câmpulung Moldovenesc, cu promovabilitate de 19,63%, Liceul Tehnologic “Moldova” cu 27,27% şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, cu un procent de promovabilitate de 28,35%. Cu privire la situaţia promovabilităţii scăzute în unele liceec din judeţ, Gheorghe Lazăr, şeful Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava a declarat:
“Mulţi dintre elevii care s-au prezentat la examenul de Bacalaureat în liceele în care promovabilitatea a fost foarte scăzută provin de la SAM-uri, acele licee, în care elevii intraţi în sistem pentru a învăţa o meserie nu au putut să facă faţă”.
O singură medie de 10 la examenul de Bacalaureat din acest an
O singură elevă din judeţul Suceava a obţinut 10 pe linie la Bacalaureat. Elena Diana Grosariu a absolvit la Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului. Note foarte mari au obţinut şi elevii Ana Maria Cojoc, de la Liceul Teoretic “Ion Luca” din Vatra Dornei, Mihaela Gabriela Cojocariu, de la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni, Andreea Mădălina Galin, de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Suceava, Valentina Juravle de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” şi Laura Mariana Lungu, de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Suceava, care în urma susţinerii probelor bacalaureatului din acest an au obţinut media 9, 96. A fost o singură medie de 9,95, obţinută de Ema Maria Gales de la Colegiul Naţional “Petru Rareş”. Note mari la examenul de bacalaureat au obţinut şi elevii Anda Paula Botic, de la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi din Rădăuţi”, Adrian Ciobica, de la Colegiul Tehnic Rădăuţi, Georgiana Camelia Maximoaia, de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Suceava, Narcisa Gabriela Prodan, de la Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului şi Claudia Socaciu, de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Suceava, care au obţinut media 9,93. La Colegiul Militar Liceal “Stefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc cea mai mare medie, 9,83 a fost obţinută de Tatiana Maria Coman, la specializarea Matematică-informatică, în timp ce la Colegiul de Artă Suceava, cea mai mare medie, 9,60 a fost obţinută de Elena Luisa Zus, la specializarea Arte Plastice şi Decorative. La Seminarul Teologic Liceal “Mitropolit Dosoftei” din Suceava, cea mai mare medie a fost 9,90, obţinută de Gavril Grigorescu, la specializarea Teologie Ortodoxă. (Georgiana GROZA)
 

Vezi si

Bucură-te de „Egg-straordinary Easter”, la Iulius Mall Suceava!

Poți câștiga un voucher de 1.000 de euro la ABAU – metal decor –, un …

One comment

  1. Profa mea de romana loredana de la I 3 si-a luat medical tot anu si noi nu am facut nicio ora.Avenit la urma sa mearga doar in comisia de corectare,acolo nu a mai fost bolnavaa.