Friday , September 30 2022

Todiruţ şi Teodorovici, trimişi la munca de jos

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fostului şef al IPJ Suceava i s-a pregătit un post de simplu ofiţer la Serviciul Arme din unitate u comisarul şef Alexa Teodorovici, fost şef al Serviciului Logistică din IPJ îşi va continua cariera ca ofiţer fără funcţie la Secţia de Poliţie Burdujeni. Atribuţiile pe care le vor avea vor fi stabilite de superiorii celor doi, după ce se vor întoarce, primul din concediu de odihnă, celălalt din concediu medical

După ce au fost trimişi în judecată, în afacerea achiziţiei la suprapreţ a sediului pentru Poliţia municipiului Suceava, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, fostul şef al IPJ Suceava şi finul său, comisarul şef Alexa Teodorovici au fost trimişi la munca de jos, după ce au fost puşi la dispoziţia superiorilor. Comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, prin ordin al Ministrului Administraţei şi Internelor, a fost pus la dispoziţia IGPR, începând cu data de 13 august, când a fost trimis în judecată. După ce se va întoarce din concediul de odihnă care s-a terminat ieri, 16 august, potrivit şefului nou al IPJ, împuternicit la comandă – comisar şef Ioan Crap, Ioan Nicuşor Todiruţ îşi va desfăşura activitatea la Serviciul Arme al poliţiei judeţene, unde îi vor fi stabilite atribuţii de serviciu corespunzătoare statutului pe care îl are, de ofiţer pus la dispoziţie. Comisarul şef Vasile Gabor, şeful Serviciului Arme din IPJ Suceava va trebui să îi dea în atribuţii activităţi care nu implică relaţiile cu publicul şi nici de cercetare în cauze penale, urmând să desfăşoare doar muncă de birou.
In ceea ce îl priveşte pe comisarul şef Alexa Teodorovici, fostul şef al Serviciului Logistică din IPJ, aflat acum în concediu medical şi internat la Spitalul Ministerului de Interne din Bucureşti, după ce se va întoarce la serviciu, fiind pus în aceeaşi zi de 13 august la dispoziţia IPJ Suceava, urmează să îşi desfăşoare activitatea ca ofiţer la Poliţia municipiului Suceava, Secţia de poliţie Burdujeni, unde i se vor stabili atribuţiile de către şeful Poliţiei municipiului reşedinţă de judeţ.
Se ştie că în această săptămână, fostul şef al IPJ, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, fostul şef al serviciului logistică din inspectorat, comisarul şef Alexa Teodorovici, patronul SC Servicii Comerciale SRL, Costel Bujorean şi executorii Gheorghe Licurici respectiv Mihai Sorin Muntean au fost trimişi în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Suceava DNA pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi complicitate la această infracţiune, după ce în 2006 au fost indicaţi că au pus la cale cumpărarea la suprapreţ – cu 118 miliarde de lei vechi a clădirii ce a fost înainte sediul administrativ al societăţii Zimbru, intrată în faliment, la un preţ cu circa 60 de miliarde de lei vechi mai mare decât cel real.
Pentru această sumă, Ministerul Administraţiei şi Internelor s-a constituit parte civilă urmănd ca banii să fie recuperaţi de la cei trimişi în judecată. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Plasă de lumini ornamentală, economică, amplasată în centrul Sucevei

Viceprimarul Lucian Harșovschi a anunţat că, începând din vineri seară, o plasă formată din sute …