Tuesday , October 4 2022

Todiruţ, fostul şef al IPJ şi-a preluat funcţia de ofiţer fără atribuţii la Serviciu Arme din Inspectorat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Până când instanţa se va pronunţa definitiv în dosarul cumpărării la suprapreţ a clădirii de pe strada Universităţii, Todiruţ va lucra ca ofiţer de execuţie la Serviciul Arme din IPJ Suceava

Comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, fost şef la IPJ Suceava, trimis în judecată pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave de către procurorii DNA Suceava, a preluat ieri funcţia de execuţie la Serviciul Arme din unitatea pe care a condus-o vreme de mai mulţi ani. Aici îşi va desfăşura activitatea ca ofiţer simplu, până când instanţa se va pronunţa definitiv în dosarul în care a fost trimis în judecată. Comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ s-a întors din concediul de odihnă ce i-a fost aprobat până pe data de 16 august a.c., care s-a suprapus peste perioada în care procurorii Serviciului Teritorial Suceava al DNA au dispus trimiterea sa în judecată pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, alături de şeful serviciului logistică al IPJ Suceava, comisarul sef Alexa Teodorovici, a vânzătorului imobilului supraevaluat, Costel Bujoreanu şi a doi evaluatori – Gheorghe Licurici şi Mihai Sorin Muntean. Dacă Ioan Nicuşor Todiruţ s-a întors la muncă, acceptând statutul de ofiţer fără atribuţii de conducere la un serviciu din cadrul IPJ Suceava, Alexa Teodorovici şi-a luat concediu medical şi s-a internat la Spitalului MAI din Bucureşti, urmând ca, după externare să treacă de asemenea pe o funcţie de execuţie, la Secţia Poliţiei din cartierul Burdujeni.
Cei doi ofiţeri au fost puşi la dispoziţia conducerii UGPR, respectiv IPJ, după ce au fost trimişi în judecată în dosarul deja cunoscut. Cei doi, dacă vor fi consideraţi vinovaţi de instanţa de judecată vor trebui, alături de patronul de la SC Servicii Comerciale – vânzătorul clădirii şi de cei doi evaluatori, să plătească 60 de miliarde de lei vechi despăgubiri Ministerului Administraţiei şi Internelor, diferenţă între preţul plătit de stat şi valoarea reală a clădirii cumpărate în toamna anului 2006. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Școlile din județul Suceava, apreciate pentru performanța în educația pentru mediu

”Palmaresul obținut de județul Suceava în cadrul programelor de educație pentru mediu este unul de …