Sunday , January 29 2023

TNL Rădăuți a finalizat cu succes cea de-a patra ediție DONATHLON

Tineretul Național Liberal filiala Rădăuți a organizat pe 18 Decembrie cea de-a IV-a ediție DONATHLON – donează din inimă pentru o inimă.

Proiectul a fost organizat de TNL Rădăuți cu ajutorul celor din organizația PNL Rădăuți, organizația TNL Suceava, personalului medical din cadrul Spitalului Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian” Rădăuți și  deputatului Dumitru Mihalescul.

Evenimentul a ajuns astfel la cea de-a IV-a ediție și a devenit o tradiție pentru cei din TNL Rădăuți. Coordonatorul proiectului a fost președintele TNL Rădăuți, Silviu Cătălin Tibeică .

Scopul proiectului a fost suplimentarea rezervelor de sânge din Spitalul Municipal Radăuți și ajutorarea Anucăi Ungurean, o fată ce a rămas doar în grija bunicii și se află într-o situație defavorabilă.

La Centrul de Transfuzie Sanguină s-au prezentat un număr de 40 de persoane, 36 fiind eligibile pentru donare. Toți cei care au donat pentru cauza umanitară au fost premiați cu o medalie “Erou DONATHLON” din partea TNL Rădăuți.

După ce au fost strânse toate donațiile materiale și bonurile de masă obținute din donarea de sânge, o parte dintre membrii TNL Rădăuți au fost la domiciliul Anucăi și i-au înmânat donațiile.

“Sunt plăcut surprins de faptul că oamenii răspund pozitiv acestor tipuri de acțiuni și își găsesc timpul necesar pentru a se implica. Am găsit o Anuca optimistă, plină de dragoste, cuminte, așteptându-l cu nerăbdare pe Moș Crăciun.  Anuca ne-a primit cu brațele deschise și am descoperit că este o fată pasionată de pictură, având în casă o colecție impresionantă de creații. Bunurile strânse au fost înmânate bunicii ce o are în grijă pe această minunată fetiță. Pe lângă donațiile strânse, colegii noștri: medicul stomatolog Nichitean Florin-Marius și opticianul Horodincă Matei îi vor oferi fetiței tratamente stomatologice gratuite și ochelari pentru îmbunătățirea vederii acesteia. Dorim să mulțumim tuturor celor care s-au implicat în buna desfășurarea a proiectului, cu donații sau timpul acordat și să asigurăm cetățenii că vom continua această serie de acțiuni și așteptăm cât mai mulți oameni să se implice în viitor”, a declarat Silviu-Cătălin Tibeică , președintele TNL Rădăuți.

 

Vezi si

Peste 120 de polițiști suceveni, cu 45 de mașini, prezenți pe șosele, pentru monitorizarea și fluidizarea traficului. Recomandări pentru șoferi în condiții de iarnă

Peste 120 de polițiști și 45 de autospeciale de poliție se află pe drumurile publice …