Saturday , November 26 2022

Titularizare 2021: 4 note de 10 și rezultate mult mai slabe față de anul trecut

Potrivit notelor inițiale, înainte de soluționarea contestațiilor, procentul de promovare a concursului național de Titularizare 2021 în județul Suceava este de 43,5%, cu peste 10 procente mai mic față de anul trecut.  ”Rezultatele la Titularizare sunt mai slabe decât cele de la Definitivat și avem și un număr mult mai mic de note de 10 față de anul trecut. Mă așteptam la mai multe note mari. Am observat că proaspeții absolvenți au obținut rezultate mai slabe decât candidații care au profesat un an sau doi. Partea pozitivă este că sunt suficienți candidați pentru a se ocupa posturile titularizabile scoase la concurs pentru anul școlar 2021-2022”, a declarat inspectorul școlar general adjunct Ioan Puiu, în legătură cu rezultatele concursului național de Titularizare  

Ministerul Educației a publicat rezultatele concursului național de Titularizare 2021, iar la nivelul județului Suceava sunt patru candidați care au obținut nota 10, la disciplinele istorie, educatoare, economic-administrativ și arte vizuale. Un total de 338 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, ceea ce înseamnă că pot participa la ședința publică de repartizare pe posturile titularizabile din unitățile de învățământ preuniversitar din județ. Alți 276 de candidați au note între 5 și 6,99, deci pot deveni suplinitori, iar 168 dintre cei care au susținut proba scrisă au reușit să obțină note între 1,01 și 4,99. Potrivit notelor inițiale, înainte de soluționarea contestațiilor, procentul de promovare a concursului național de Titularizare 2021, în județul Suceava, este de 43,5%. Menționăm că anul trecut s-au înregistrat 13 note de 10 la Titularizare și un procent de promovare de 52,6%, care a crescut la 55,5% în urma soluționării contestațiilor.

”Rezultatele la Titularizare sunt mai slabe decât cele de la Definitivat și avem și un număr mult mai mic de note de 10 față de anul trecut. Mă așteptam la mai multe note mari. Am observat că proaspeții absolvenți au obținut rezultate mai slabe decât candidații care au profesat un an sau doi. Mai e și problema corectării lucrărilor candidaților, în sensul că unele discipline la care au fost foarte mulți candidați au ajuns în centre de corectare din județe mici. Spre exemplu, au fost peste 2.000 de teze la educatoare, care au fost corectate la Bacău, unde personalul didactic a făcut cu greu față unui volum de muncă atât de mare. Partea pozitivă este că sunt suficienți candidați pentru a se ocupa posturile titularizabile scoase la concurs pentru anul școlar 2021-2022”, a declarat inspectorul școlar general adjunct Ioan Puiu, în legătură cu rezultatele concursului național pentru ocuparea posturilor/catedrelor didactice declarate vacante/rezervate în învățământul preuniversitar, sesiunea 2021.

Sunt câteva discipline la care rezultatele sunt bune, în general, cum ar fi limba și literatura engleză, educatoare, economic-administrativ sau educație socială, iar, de cealaltă parte, la unele discipline note mici au obținut toți candidații, rar găsindu-se câte o notă peste 7, cum este cazul disciplinei fizică, matematică sau chimie. La disciplinele unde s-a înregistrat un număr foarte mare de candidați rezultatele sunt mixte, însă cel mai mare număr de note de 1 au obținut candidații care au susținut proba scrisă la disciplina educație fizică și sport.

Contestațiile candidaților nemulțumiti de note mai pot fi depuse azi, la sediul Inspectoratului școlar Județean Suceava, sau pot fi transmise prin mijloace electronice, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 3 august. Amintim că 828 candidați au susținut Titularizarea în acest an, 174 au absentat, iar 41 de persoane s-au retras din examen după ce au văzut subiectele.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințele de repartizare, organizate de către IșJ Suceava în perioada 4-5 august. (Oana NUȚU)

Vezi si

”Este propria ei minune”. O tânără de 21 de ani care s-a răsturnat cu ATV-ul la Gura Humorului şi-a revenit după 23 de zile de comă și s-a reîntâlnit cu medicii salvatori

Andreea Iordăchescu, o tânără de 21 de ani din Iași, studentă la Medicină, care şi-a …