Sunday , October 2 2022

Tinerii suceveni nu se mai înghesuie la locuințele ANL

Din cele 534 de dosare depuse la Primăria Suceava pentru obținerea unei locuințe ANL, în acest an au fost actualizate doar 48. Din cele 18 locuințe vacante, au fost repartizate doar 14, celelalte patru fiind refuzate din diverse motive de potențialii beneficiari. Se pare că cei mai mulți așteaptă repartizarea apartamentelor din noile blocuri ce se construiesc în zona Metro și ar urma să fie gata la începutul anului viitor 

ANL

Dacă în trecut tinerii își doreau să primească o locuință ANL, acum aceștia refuză din ce în ce mai des, din diverse motive, să ocupe un apartament care le-ar putea fi repartizat: distanța de centrul orașului, vechimea locuințelor pe care ar urma să le primească, dar și faptul că cei mai mulți așteaptă să ocupe o locuință din cele pe care municipalitatea le va repartiza anul viitor, după ce vor fi gata lucrările la cele patru blocuri ANL din zona Metro.

“In februarie 2017 a fost aprobată lista de acces cu toate persoanele care îndeplinesc criteriile pentru a ocupa o locuință ANL și cu toate dosarele depuse până la 31.12.2016. In august 2017 s-a făcut și aprobat lista de repartizare, cu cele 48 de persoane care s-au prezentat pentru a-și reactualiza dosarul. Din cele 18 locuințe vacante, 4 apartamente și 14 garsoniere, s-au repartizat 12 în ordinea punctajului celor cu dosare actualizate. Au rămas nerepartizate șase locuințe, iar alte două s-au eliberat ulterior primei repartizări. Cei care au refuzat vor apartamente noi în zona Metro, din diverse motive, fie pentru că li s-a oferit o locuință care este în Burdujeni și copiii sunt înscriși la școală în centrul orașului, distanța de restul familiei și nu numai. Mai avem opt locuințe libere și vom relua, tot după această listă, procedura de atribuire”, a explicat ieri viceprimarul Marian Andronache.

Conform acestuia, în evidențele Primăriei Suceava există 534 de dosare depuse pentru obținerea unei locuințe ANL, însă dintre acestea majoritatea titularilor așteaptă repartizarea apartamentelor din cele patru blocuri noi care se construiesc în zona Metro. Totuși, Marian Andronache a explicat că, având în vedere numărul mare de dosare existente pentru ANL, există posibilitatea ca la o nouă repartizare numărul de dosare reactualizate să fie mult mai mare și ca cei care au refuzat o locuință în acest an să nu se mai afle printre cei care vor putea beneficia de o astfel de locuință anul viitor, întrucât dintre dosarele reactualizate ar putea fi unele care au punctaje mult mai mari. De asemenea, o altă problemă în ceea ce privește repartizarea acestor locuințe este aceea că, în cazul în care solicitantul trece de vârsta de 35 de ani, acesta nu mai poate beneficia de o astfel de locuință, încadrându-se într-o categorie de persoane diferită de cea cărora li se adresează programul. Un alt factor care influențează repartizarea acestor locuințe este venitul celor care solicită, care dacă depășește o anumită limită îi descalifică din a mai putea accesa o astfel de locuință. (A.I.)

Vezi si

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană …