Monday , May 27 2024

Tigari in valoare de peste trei miliarde de lei aduse din Ucraina cu caruta

.
aproximativ 40.000 pachete de ]ig\ri de contrabanda confiscate în nopatea de s=mb\t\, în zona Vicovului poli]i[tii de frontiera suceveni au depistat 39.490 de pachete de ]ig\ri de contraband\, însa c\ru]a[ii au reu[it sa scape, la ad\postul întunericului ]ig\rile în valoare de 311.920 lei au fost re]inute în vederea confisc\rii iar purt\torul de cuv=nt al Poli]iei de Frontier\, Ovidiu Sasu, a precizat ca se continua cercet\rile în colaborare cu autorit\]ile ucrainene
Poli]i[tii de frontiera au luat m\suri specifice pentru intensificarea supravegherii frontierei de stat în baza unor informa]ii de]inute la nivelul Inspectoratului Jude]ean al Poli]iei de Frontiera (IJPF) Suceava cu privire la desf\[urarea unor activit\]i de contrabanda în zona de responsabilitate. Astfel, în noaptea de vineri spre s=mb\t\, 4 septembrie, orele 00.45, poli]i[tii de frontiera suceveni au observat în apropierea frontierei de stat o c\ru]a [i trei persoane care nu-[i justificau prezen]a în zon\, la acea or\. „În momentul încerc\rii intercept\rii, persoanele ce înso]eau atelajul, profit=nd de întuneric [i de terenul accidentat din zon\, au reu[it sa se disperseze pe mai multe direc]ii abandon=nd atelajul hipo în care se afla o cantitate însemnata de ]ig\ri”, a precizat purt\torul de cuv=nt al IJPF Suceava, agent principal Ovidiu Sasu. Potrivit acestuia, interceptarea transportului ilegal de ]ig\ri a avut loc în zona de competen]a a Sectorului Poli]iei de Frontiera (SPF) Vicov. La ac]iune au participat [i „masca]i” din cadrul Deta[amentului de Interven]ie al IJPF Suceava al\turi de poli]i[tii de frontiera de la SPF Vicov.
În urma inventarierii cantit\]ii de ]ig\ri, poli]i[tii de frontiera au descoperit 2.000 de pachete de ]ig\ri marca „Doina” cu timbru de Republica Moldova [i alte 37.490 de pachete de ]ig\ri marca „LM” cu timbru ucrainean, în valoare totala de 311.920 de lei. „Cercet\rile sunt continuate de c\tre poli]i[tii de frontiera suceveni, în vederea identific\rii tuturor persoanelor implicate [i luarea m\surilor legale ce se impun. În cauza a fost întocmita lucrare penala ce urmeaza a fi prezentata Parchetului de pe l=nga Judec\toria R\d\u]i în vederea atribuirii de num\r unic”, a mai spus Ovidiu Sasu.
El a precizat ca p=na ieri la amiaza nu au fost identificate persoanele suspecte iar cercet\rile vor fi continuate împreuna cu autorit\]ile din Ucraina pentru a se stabili identitatea proprietarului sau proprietarilor c\ru]ei [i, respectiv, a cailor, precum [i a persoanelor care transportau ]ig\rile de contrabanda cu atelajul hipo. În privin]a cantit\]ii de ]ig\ri capturate, ofi]erul de rela]ii publice al IJPF Suceava, comisarul Ilie Poroch – Seri]an a confirmat ca este cea mai mare captura de ]ig\ri de contrabanda transportate cu c\ru]a în acest an. (Dan PRICOPE)

Vezi si

FC Şoimii Gura Humorului a realizat scorul campionatului în Liga a IV-a

Liderul clasamentului a câștigat duminică, pe teren propriu, în fața Bucovinei Dărmănești, cu un neverosimil …