Sunday , February 5 2023

Țigări în valoare de peste 372.000 de lei, găsite în două jeep-uri abandonate de traficanți urmăriți de polițiștii de frontieră

În dimineața zilei de 23 martie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de res­ponsabilitate. Astfel, în jurul orei 03.50, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Falcău, un autoturism de teren care se deplasa în viteză de la frontiera de stat către interiorul țării.

Imediat, polițiștii au acționat pentru oprirea mașinii dar în momentul în care șoferul a observat echipajul poliției de frontieră, acesta și-a continuat deplasarea în mare viteză. Polițiștii de frontieră au urmărit mașina și deoarece șoferul nu s-a supus somațiilor legale prin voce,  aceștia au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. La scurt timp mașina a fost descoperită abandonată pe un teren anevoios.

Au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

În mașină au fost des­coperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul S.T.P.F. Suceava, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.240 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 178.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

În data de 23 martie a.c.,  în jurul orei 19.30, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Straja, un autoturism de teren care se deplasa dinspre frontiera de stat către interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru oprirea la control a mașinii, efectuând somațiile legale prin voce, însă conducătorul auto nu s-a supus, continuându-și deplasarea în mare viteză, moment în care polițiștii au executat un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Întrucât nici de această dată mașina nu s-a oprit, polițiștii au trecut la urmărirea acesteia, fiind descoperită abandonată, la scurt timp, având mai multe colete cu țigări, fapt pentru care a fost condusă la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor des­coperite, s-a constatat că acestea conțineau 16.590 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de 194.000 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

“În continuare, lucrătorii noștri desfășoară activități specifice în coo­perare cu autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun” a arătat comisar șef de poliție Ilie Poroch-Serițan. (O.S.)

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …