Țigări în valoare de peste 170.000 de lei, găsite într-un microbuz urmărit de polițiștii de frontieră, la Izvoarele Sucevei

12 iulie 2020, 15:25

Vineri, 10 iulie a.c., în jurul orei 22.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a efectuat, pe drumul dintre Izvoarele Sucevei si  Cârlibaba, semnalul regulamentar de oprire al unui autovehicul, pe care erau aplicate plăcuțe de înmatriculare românești. Șoferul nu a oprit la semnal, și-a continuat deplasarea în mare viteză. Polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea mașinii, iar la aproximativ 500 m distanță au descoperit un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în România, abandonat. În interiorul acestuia se puteau observa mai multe colete voluminoase, cu țigări.

Mașina a fost transportată la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 14.700 pachete cu țigări, de diferite mărci, provenite din magazine de tip duty free. Țigările, în valoare de 171.990 lei, și mașina, în valoare de 22.500 de lei, au fost indisponibilizate la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor.

 

Sâmbătă, 11 iulie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au desfășurat o acțiune pentru combaterea contrabandei cu produse accizabile din tutun. În jurul orei 17.00, au oprit pentru control, în localitatea Siret, un autovehicul marca Volkswagen Caddy, înmatriculat în Ucraina. Mașina era condusă de G.B., în vârstă de 55 de ani, având dublă cetățenie română și ucraineană. Existând suspiciuni că acesta ar transporta țigări provenite de pe teritoriul ucrainean, șoferul și mașina au fost conduse la sediul STPF Suceava pentru efectuarea unui control. Polițiștii de frontieră au descoperit în interioriul mașinii, disimulate în cutii de prăjituri, lenjerie, precum și într-o canistră de combustibil, 1.244 pachete de țigări marca Ashima, provenite din magazine duty free. Valoarea totală a acestora se ridică la 14.554 lei.

Conducătorul auto este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar mașina, în valoare de 48.000 de lei, a fost indisponibilizată la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.