Țigări în valoare de peste 166.000 lei, confiscate de politistii de frontiera, la Nisipitu

12/07/19 ora:7:11am

Joi, 11 iulie a.c., în jurul orei 00.30, un echipaj al poliției de frontieră a identificat în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Nisipitu,  un autoturism marca Audi A8, înmatriculat în  Marea Britanie, despre care existau suspiciuni că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră au incercat sa opreasca masina, însă conducătorul auto şi-a  continuat deplasarea în viteză. Dup\ o scurta distanta in care a fost urmarita de politisti,  masina a fost abandonată în curtea unui imobil din apropiere.

Cu acordul proprietarului imobilului, care declarat că şoferul a intrat în curte cu maşina fără aprobarea sa, poliţiştii de frontieră au verificat autoturismul şi au constatat că era plin cu țigări de contrabandă. Astfel, a fost luata măsura conducerii  autovehiculului  la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.   În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 14.190 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 166.023 lei a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul folosit în activitatea infracţională, în valoare de 20.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.