Saturday , December 10 2022

Tigari de p-este 300.000 lei, abandonate cu tot cu microbuz la Bilca

Un microbuz Iveco `nc\rcat cu peste 34.000 pachete cu ]ig\ri de provenien]\ ucrainean\ a fost depistat, la pont, la Bilca n ma[ina a fost abandonat\, iar poli]i[tii de frontier\ [i cei de la sec]ia de poli]ie rural\ Vicov `i caut\ pe contrabandi[ti n aceasta este cea mai mare captur\ de ]ig\ri de contraband\ din acest an

O nou\ captur\ istoric\ de ]ig\ri de contraband\ s-a produs luni `n zona frontierei verzi de la Bilca. Poli]i[tii de frontier\ din cadrul Sectorului PF R\d\u]i împreun\ cu lucr\torii Sec]iei de Poli]ie Rural\ Vicovu de Jos au depistat, pe drumul care vine dinspre punctul de trecere a frontierei din comuna Bilca un microbuz Iveco `n care se aflau peste 34.000 pachete cu ]ig\ri de provenien]\ ucrainean\, în valoare de peste 300.000 lei.
~n seara zilei de 27 februarie a.c., poli]i[tii de frontier\ împreun\ cu lucr\tori din cadrul Sec]iei de Poli]ie Rural\ nr.4 Vicovu de Jos, ac]ionând în baza unor informa]ii, au desf\[urat o ac]iune pe linia combaterii contrabandei cu ]ig\ri în zona de responsabilitate.
Astfel în jurul orei 20.00, pe raza localit\]ii Bilca, o patrul\ a poli]iei de frontier\ a descoperit în apropierea liniei de frontier\, un microbuz marca Iveco, în care se aflau mai multe colete de culoare neagr\ ce con]ineau ]ig\ri de contraband\.
Microbuzul a fost transportat la sediul sectorului Poli]iei de Frontier\ R\d\u]i, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 34.150 pachete cu ]ig\ri, marca „Viceroy” de provenien]\ ucrainean\.
Imediat au fost anun]ate [i autorit\]ile de frontier\ ucrainene pentru a se efectua cercetarea în comun a evenimentului.
Întreaga cantitate de ]ig\ri, în valoare de aproximativ 300.000 lei, a fost ridicat\ în vederea confisc\rii, iar în prezent poli]i[tii de frontier\ efectueaz\ cercet\ri în vederea depist\rii tuturor persoanelor implicate [i document\rii întregii activit\]i infrac]ionale. (N.R.)

Vezi si

Amendă de 40.000 lei pentru o firmă de dezmembrări auto din comuna Moara

Garda de Mediu Suceava a primit o sesizare privind disconfortul provocat vecinătăților prin zgomot, fum …