Monday , February 6 2023

Tigări de contrabandă și un pistol, găsite într-o mașină, la Vama Siret

Polițiștii de frontieră de la Siret au găsit în mașina unui bărbat cu dublă cetățenie, româno-ucraineană, 2.340 de pachete cu țigări de contrabandă, un pistol și trei încărcătoarechistol

In noaptea de luni spre marți, în jurul orei 02.00, în Vama Siret s-a prezentat pentru a intra în țară Ion S., cu dublă cetățenie, româno – ucrai­neană, în vârstă de 32 de ani, la volanul unui autoturism Audi A6, înmatriculat în Belgia. Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au făcut un control amănunțit asupra mașinii, ocazie cu care în compartimentul roții de rezervă a fost observat un loc special amenajat. În acesta au fost găsite 2.340 de pachete cu țigări de contrabandă de proveniență ucraineană, un pistol calibru 9 milimetri și trei încărcătoare din categoria armelor letale supuse autorizării.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți. Arma letală și cele trei încărcătoare au fost reținute de polițiștii de frontieră, urmând să fie predate Serviciului Arme și Muniții din cadrul IPJ Suceava.

Totodată, țigările în valoare de 3.000 de lei au fost confiscate, iar bărbatul a fost amendat cu 10.000 de lei. Autoturismul marca Audi A6 a fost ridicat în vederea confiscării deoarece avea confecționat locaș special amenajat. (D.Z.)

 

Vezi si

Ministerul Educației a emis avizul de constituire a Consorțiului DUAL USV

Va fi înființat un campus integrat pentru învățământ dual, pe terenul de 30 ha pe …