Thursday , December 8 2022

Tigări de contrabandă în valoare de peste 150.000 de lei, descoperite de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră au găsit la graniţa cu Ucraina 15.090 de pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de peste 150.000 de lei

 
tigari [800x600]


In dimineaţa  zilei de 4 noiembrie 2015, în jurul orei 06.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, au depistat la aproximativ 250 de metri de frontiera de stat o persoană care nu îşi justifica prezenţa în zonă.
Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanei respective, care a fost identificată ca fiind cetăţean român, Constantin S., în vârstă de 46 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava. La cercetarea terenului, în imediata apropiere, poliţiştii au descoperit două colete care aparţineau ţigări, pe care bărbatul a încercat să le introducă ilegal în ţară.
In urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conţin 2.820 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 28.200 de lei, marfă ce a fost confiscată. Suceveanul s-a ales cu un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.
Un alt echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a depistat în apropierea frontiere de stat mai multe persoane care transportau către interiorul ţării colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră i-au somat să se oprească, însă din cauză că nu s-au oprit, au tras patru focuri de avertisment în plan vertical. In acel moment, bărbaţii au aruncat coletele şi au fugit pe teritoriul statului vecin. Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment. In urma cercetării făcute la faţa locului, au fost găsite patru colete care conţineau 9.790 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană. Marfa de contrabandă, în valoare de 97.900 de lei, a fost confiscată, cercetările fiind continuate pentru prinderea persoanelor implicate.
O patrulă de poliţiei de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei a descoperit, în data de 5 noiembrie 2015, în apropierea frontierei de stat, trei colete care conţineau ţigări. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.480 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 24.800 de lei. Tigările au fost confiscate, cercetările fiind continuate pentru depistarea tuturor persoanelor implicate. (C.Z.)

Vezi si

Flutur: Bugetul pe 2023 se situează la nivelul lui 2022. Nu vor fi blocate conturile primăriilor sucevene din cauza proiectului “Utilități și mediu”

Președintele Consiliului Jude­țean Suceava, Gheorghe Flutur nu exclude ca bugetul de stat pe anul viitor …