Wednesday , February 1 2023

Țigări de contrabandă în valoare de aprope 300.000 de lei, capturate de polițiștii de frontieră la Straja și Falcău

Luni, 29 noiembrie, poliţiştii de frontieră au observat  pe raza localităţii Straja mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul ţării. În momentul observării patrulei poliţiei de frontieră, persoanele în cauză au abandonat coletele şi au fugit, ignorând somaţiile verbale ale poliţiştilor de frontieră. Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au fugit, dispersându-se în direcţii diferite.

La faţa locului au fost descoperite nouă colete cu ţigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.840 pachete cu țigări de proveniență Duty-Free, a căror valoare este de aproximativ 185.300 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, urmând ca la final sa fie luate măsurile legale ce se impun.

De asemena, polițiștii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, pe timpul misiunilor de supraveghere şi control la frontiera de stat, au descoperit, pe raza localităţii Falcău, în data de 28 noiembrie a.c., în apropierea graniţei mai multe colete cu țigări.  În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 9.366 pachete cu țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de 110.000 de lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

 

 

Vezi si

”Spune NU cariilor!”, campanie de igienă orală derulată în 94 unități de învățământ, la inițiativa Grădiniței ”Țăndărică” Suceava

”Scopul campaniei a fost îndeplinit cu succes prin intermediul numeroaselor activități desfășurate prin mijloace de …