Wednesday , February 8 2023

Tigări de contrabandă de peste 75.000 de lei confiscate de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră de la Siret și Brodina au confiscat 6.676 de pachete cu țigări de contrabandă în valoare de 75.146 de lei

La data de 5 iulie 2018, în jurul orei 12.00, în PTF Siret, pe sensul de intrare în țară s-a prezentat cetățeanul român Eugen C., în vârstă de 36 de ani, care conducea un autotu­rism marca Volkswagen. Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au făcut un control amănunțit asupra mașinii și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roata de rezervă și în portiera dreapta spate a autoturismului cantitatea de 316 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană. Totodată, în urma con­tro­­lului s-au descoperit în autoturism nouă litri de alcool dublu rafinat, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente legale de  proveniență. Bunurile în valoare de 636 de lei au fost confiscate, iar șoferul a fost amendat cu 5.000 de lei.

În aceeași zi, în jurul orei 14.00, tot în PTF Siret, pe sensul de intrare în țară s-a prezentat Mykola G., cu dublă cetățenie româno-ucrai­neană, în vârstă de 38 de ani, care conducea un microbuz marca Mercedes Benz, înmatri­culat în Polonia.

Polițiștii de frontieră împreună cu lucră­torii vamali au făcut un control amănunțit asupra mașinii și bagajelor, ocazie cu care au descoperit ascunse și nedeclarate la controlul vamal 70 pachete de țigări marca Parlament, 11 litri de alcool dublu rafinat și 48 fiole anabolizante. Bunurile în valoare de aproximativ 800 de lei au fost confiscate, iar șoferul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 35.000 de lei.

La data de 4 iulie a.c., în jurul orei 23.00, un echipaj de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina a depistat pe un drum forestier de pe raza localității Lupcina un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Anglia, în interiorul căruia s-a observat o cantitate mare de țigări de contrabandă. Imediat au fost luate măsuri de supraveghere și cercetare a zonei, iar autoturismul de teren a fost dus la sediul sectorului, unde în urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 6.300 de pachete marca Marble, proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 73.710 de lei a fost confiscată, iar autoturismul de teren în valoare de 4.000 de lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cerce­tărilor. Polițiștii de frontieră fac verificări pentru prinderea persoanelor implicate și do­­cu­­mentarea întregii activități infracționale. (D.Z.)

 

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …