Saturday , May 25 2024

Tigari de contrabanda, confiscate de Politie in Milisauti

N [oferul care le transporta s-a ales cu dosar penal, iar ma[ina a fost „indisponibilizat\” `n curtea Poli]iei municipiului R\d\u]i
Ieri, la ora 13.30, pe DN 2K, pe raza ora[ului Mili[\u]i, un echipaj de poli]ie a oprit pentru control un autoturism, proprietatea sucevencei Marieta C. [i condus de Florin I., de 22 ani, din comuna Bilca. La verificarea autoturismului au fost descoperite `n portbagaj [i pe bancheta din spate, `nvelite cu o p\tur\, mai multe baxuri ambalate `n pungi din material plastic de culoare negru, con]in=nd cartu[e cu ]ig\ri care aveau timbru de Ucraina.
„Fiind `ntrebat despre provenien]a acestor ]ig\ri, Florin I. a declarat verbal c\ nu posed\ niciun fel de documente de provenien]\ ori transport [i c\ `n autoturism se afl\ un num\r de zece baxuri de ]ig\ri pe care le-a primit `ntr-o parcare din comuna Bilca, de la o persoan\ de sex masculin, pe care nu o cunoa[te, `n vederea transport\rii p=n\ `n municipiul Bac\u”, se precizeaz\ `ntr-un comunicat de pres\ al Inspectoratului de Poli]ie Jude]ean Suceava.
Conform acestuia, autoturismul a fost indisponibilizat [i condus la sediul Politiei municipiului R\d\u]i, unde s-a procedat la desc\rcarea [i inventarierea ]ig\rilor, constat=ndu-se c\ `n autoturism se afl\, `ntr-adev\r, zece baxuri, care con]in `n total un num\r de 4.990 pachete de ]ig\ri cu timbru Ucraina. Fa]\ de Florin I. se efectueaz\ cercet\ri sub aspectul s\v=r[irii infrac]iunii de „contraband\”, cu suspectul `n stare de libertate. Cele 4.990 de pachete de ]ig\ri au fost confiscate, valoarea acestora fiind de 49.900 lei. (D.P.)

Vezi si

Gheorghe Șoldan: Suceava are nevoie de un primar precum Vasile Rîmbu

Deputatul Gheorghe Șoldan, candidatul PSD la conducerea Consiliului Județean Suceava, și Vasile Rîmbu, candidatul social-democraților …