Friday , February 3 2023

Tigări de contrabandă ascunse în saci de făină și bidoane de detergent, depistate în Vama Siret

tigari in bidoane

La data de 7 mai 2017, în jurul orei 09.00, Valentina L., în vârstă de 34 de ani, domiciliată pe raza județului Su­ceava, s-a prezentat în Punc­tul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autoturism Volkswagen. Cum existau suspiciuni că femeia transportă țigări de pro­veniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au făcut un control amănunțit asupra mașinii, persoanei și bagajelor.

Astfel, aceștia au descoperit, ascunsă și nedeclarată, în bidoane de plastic de la detergent lichid, cantitatea de 370 de pachete cu țigări marca Rothmans Demi, de proveniență ucraineană, în vederea sustragerii de la controlul vamal. Tigările în valoare de 500 lei au fost confiscate, iar Valentina L. a fost amendată cu 5.000 de lei.

În aceeași zi, în jurul orei 13.30, Andrei C., în vârstă de 19 ani, s-a prezentat în PTF Siret, pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autoturism Volkswagen. Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au făcut un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în saci cu făină, cantitatea de 150 de pachete cu țigări Kent, de proveniență ucraineană. Tigările în valoare de 203 lei au fost confiscate, iar tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei. (D.Z.)

 

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …