Tuesday , May 24 2022

Tiganii care au tăiat cauciucurile mașinilor din parcarea Postului de Poliție din Scheia au fost reținuți

Doi tineri de etnie romă din comuna Scheia, bănuiți că ar fi tăiat cauciucurile de la trei mașini ale polițiștilor, aflate în parcarea Postului de Poliție din localitate, au fost reținuți. Aceștia ar fi recurs la acest gest după ce în urma unui control de rutină, polițiștii le-ar fi luat o sumă de bani pe care nu au putut să o justifice, bani pe care indivizii se pare că i-ar fi furat. La mijlocul lunii august 2017, cei doi minori, de 15 și 16 ani, au pătruns în curtea Postului de Poliție din Scheia și au spart cauciucurile de la o autospecială de poliție și două autoturisme proprietatea agenților care le-au confiscat banii 

Post politie Scheia (google street)

Polițiștii suceveni i-au reținut pentru 24 de ore pe Marian Samir Stancu, de 15 ani și Iulian Cornel Bozomală, de 16 ani, ambii din comuna Scheia, pentru comiterea infracțiunilor de ultraj și distrugere. Cei doi minori sunt acuzați că au spart cauciucurile de la trei mașini parcate în fața Postului de Poliție Scheia, două autovehicule aparținând agenților de poliție, iar unul fiind o autospecială de poliție. De asemenea, cei doi minori sunt bănuiți de mai multe furturi comise pe raza localităților Scheia și Suceava, în special furturi din autoturisme.

La mijlocul lunii august 2017, aceștia au pătruns în curtea Postului de Poliție din Scheia și au spart cauciucurile de la mai multe mașini parcate în zonă. O autospecială de poliție și două autoturisme proprietatea unor agenți au fost lăsate cu anvelopele înțepate în curtea instituției. Totul s-a petrecut în noaptea de 10 spre 11 august a.c., însă polițiștii au ținut totul secret. Cert este că în aceeași zi, o patrulă de poliție a oprit pe o uliță din Scheia trei tineri de etnie rromă cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani, aceștia fiind cunoscuți în localitate ca hoți de meserie. Polițiștii au găsit asupra lor câteva sute de lei, des­pre care indivizii nu au putut explica de unde provin. Oamenii legii au confiscat suma de bani, au întocmit un proces verbal și i-au lăsat să plece. La câteva ore distanță, polițiștii au găsit, după cum susțin reprezentanții IPJ Suceava, trei dintre mașinile parcate în curtea Postului de Poliție din Scheia cu cauciucurile tăiate, respectiv o autospecială de poliție și autoturismele polițiștilor care i-au luat la întrebări pe cei trei țigani. In acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru distrugere, cercetările fiind continuate în vederea prinderii autorilor și recuperării prejudiciului.

„Polițiștii au prins mai mulți tineri la furat, le-au luat banii ­des­pre care se spune că erau furați, iar aceștia se pare că le-au tăiat cauciucurile de la mașină, chiar în curtea Poliției. Sunt niște minori de etnie romă de până în 14 ani, cărora polițiștii nu au ce să le facă, au un curaj nemaipomenit”, a declarat la acea vreme primarul comunei Scheia, Vasile Andriciuc.

In ultima perioadă, autoritățile județene au întreprins mai multe măsuri pentru a stopa furturile comise pe raza comunei Scheia. (D.Z.)

 

Vezi si

41,8% dintre suceveni s-au autorecenzat până acum

Prefectura Suceava a informat că până luni, 23 mai 2022, în județul Suceava s-au autorecenzat …