Tuesday , January 18 2022

Teodora Munteanu (USR) și Lucian Harșovschi (PNL) vor fi viceprimarii Sucevei în mandatul 2020-2024

„Este bine să avem un parteneriat local cu USR, având în vedere perspectiva guvernării PNL-USR”, a declarat primarul Ion Lungu, care consideră că  e bine să dea o șansă celor de la USR să arate ce pot când sunt la guvernare, „să intre în teren și să nu stea pe margine și să critice”. Fostul viceprimar Marian Andronache va reveni la șefia Direcției Domeniului Public din cadrul Primăriei

Președintele organizației municipale Suceava a USR, Teodora Munteanu, va fi viitorul viceprimar al reședinței de județ în mandatul 2020-2024, alături de actualul viceprimar PNL Lucian Harșovschi,  despre care primarul Ion Lungu a spus că va rămâne „mâna lui dreaptă”.

Lucian Harsovschi

Primarul PNL al Sucevei, Ion Lungu, a anunțat despre acest lucru în conferința săptămânală de presă de miercuri, 7 octombrie. În noul deliberativ local vor fi nouă membri ai PNL, cinci ai PSD, patru ai PMP, trei ai alianței USR-PLUS și doi ai Pro-România. Astfel, pentru a face majoritate PNL mai avea nevoie de trei voturi. Potrivit edilului, au fost negocieri ale PNL cu ambele partide cu care ar fi putut realiza o majoritate în Consiliul Local, respectiv cu PMP și cu alianța USR-PLUS. Balanța a înclinat spre cei din urmă, iar motivația primarului a fost aceea că, așa cum se configurează rezultatele la alegerile legislative – despre care edilul a spus că se vor ține peste circa două luni – la guvernare vor fi cei de la PNL cu cei de la USR-PLUS.

Teodora Munteanu

„Este bine să avem un parteneriat local cu USR, având în vedere perspectiva guvernării PNL-USR”, a spus Ion Lungu. El a precizat că va avea un parteneriat și cu PMP în ceea ce privește locurile în alte structuri, dar nu funcția de viceprimar.

Ion Lungu crede că e bine să dea o șansă celor de la USR să arate ce pot când sunt la guvernare, „să intre în teren și să nu stea pe margine și să critice”. „E bine să intre USR la guvernarea locală ca să vadă că nu este chiar așa …”, a declarat Ion Lungu.  El a explicat că, recent, a avut ocazia să vadă un membru al unui ONG care a ajuns secretar de stat și, confruntat fiind de foștii colegi de ONG cu anumite probleme de mediu, începea să explice, tehnic și procedural, de ce situația nu este la fel când ajungi pe anumite funcții de decizie.  Despre Marian Andronache, viceprimar în mandatul 2016-2020, primarul Lungu a afirmat  că acesta va reveni la șefia Direcției Domeniului Pu­blic. (D.P.)

secretarasite

Vezi si

Sucevean de 42 de ani băgat în arest, după ce a lovit cu mașina o femeie aflată pe trotuar.  Individul nu are permis, a fugit de la locul accidentului și a refuzat să sufle în etilotest

Duminică după-amiază, la ora 16.50, o persoană neidentificată inițial, în timp ce conducea un autoturism …

No comments

  1. Suceava este sortita sa se mai chinuie inca 4 ani in carpeli , administartie publica rudimentara si afundarea in stadiul de targ subdezvoltat !!!!!