Tuesday , January 31 2023

Tentativă eșuată de înșelăciune prin metoda “Accidentul”

Un individ necunoscut a sunat-o pe o suceveancă de 70 de ani spunându-i că soțul ei a comis un accident grav pe o trecere de pietoni din Suceava. Nepotul bătrânei a luat receptorul pentru a discuta cu persoana de la celălalt capăt al firului, moment în care convorbirea s-a întrerupt  

 metodaaccidentul [800x600]


La data de 23 decembrie 2016, în jurul orei 11.53, Poliția municipiului Suceava a fost anunțată prin 112 de către o femeie de 70 de ani, localnică, despre faptul că în aceeași zi, în jurul orei 10.30, persoane necunoscute au sunat-o pe telefonul fix încercând să o înșele prin metoda „Accidentul”.
În urma verificărilor făcute de polițiști a reieșit faptul că, la data de mai sus, în jurul orei 10.30, în timp ce bătrâna era acasă, a fost sunată pe telefonul fix, de pe un număr privat, de un bărbat care s-a recomandat ca fiind polițist și care i-a spus că soțul ei ar fi comis un accident rutier pe o trecere de pietoni, iar victimele sunt grav accidentate și sunt la spital. Pe timpul convorbirii, i l-a dat la telefon pe un individ care a afirmat că este soțul ei și care a spus ceva neinteligibil, motivând că nu poate vorbi prea bine deoarece a suferit o leziune în zona gurii. În acest moment al discuției, în încăperea femeii a intrat nepotul acesteia, care a preluat receptorul, timp în care interlocutorul a întrerupt convorbirea. In acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii tentativei la infracțiunea de „înșelăciune”. (D.Z.)
 

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …