Sunday , April 21 2024

Tensiuni în societatea civilă privind reprezentantul în comisia pentru Parcul Șipote. Lungu pune la dispoziție un spațiu în care acesta să fie ales democratic

Primăria Suceava va pune la dispoziție un spațiu în care reprezentanții ONG-urilor sucevene care reprezintă „cu adevărat” societatea civilă să se întâlnească și să-și desemneze reprezentanții în Comisia tehnică pentru amenajarea Parcului Șipote.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat despre acest lucru, în conferința de presă de miercuri dimineață, că a primit o reclamație că Alin Opincaru era membru de partid când a fost ales prin vot în această comisie.

„Este o contestație (sesizare) la Primărie din partea unor reprezentanți ai societății civile în care contestă pe domnul Alin Opincaru că nu este reprezentantul societății civile, că la data la care dumnealui a fost votat era membru al unui partid politic”, a spus Ion Lungu. El a arătat că situația este, cel puțin pentru el, „o chestiune care nu-mi face deloc plăcere” și că nu vrea să se amestece în treburile societății civile, dar că va sprijini organizațiile civice să-și desemneze reprezentanți în mod democratic.

„Noi le punem la dispoziție sala de la etajul 5 sau sala de la Teatrul Municipal unde ONG-urile care reprezintă cu adevărat (s.n.) societatea civilă să se întâlnească și în mod democratic să-și desemneze reprezentanții. Nu am vrut să ne amestecăm în treburile societății civile, dar apar aceste probleme și vom fi obligați într-un fel sau altul să mediem această situație ca să nu spun altfel”, a declarat Ion Lungu.

Alin Opincaru este cunoscut activist civic și a fost votat în cadrul unei proceduri agreate de reprezentanți ai societății civile pentru locurile alocate societății civile în Comisia tehnică pentru Parcul Șipote. Câștigarea competiției a fost la limită, ceea ce a stârnit unele animozități. Precizăm că, pe de altă parte, Alin Opincaru a fost pentru o perioadă mai îndelungată președinte al partidului „Uniunea pentru Bucovina” și a candidat la funcția de primar din partea acestei formațiuni politice. Recent, pe anumite canale media, a apărut informația că a fost exclus din partid pentru că a s-a implicat în acest proiect de modernizare a Parcului Șipote din partea societății civile. (D.P.)

Vezi si

Puternic incendiu la un depozit de materiale și o casă din Solca. Pompierii au salvat o femeie de 75 de ani pe care au găsit-o dormind într-o cameră

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Solca și cei ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii …