Wednesday , February 8 2023

Temperaturile ridicate aglomerează Urgenţele

urgente [800x600]


Număr exagerat de mare de bolnavi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, dacă ţinem cont de faptul că media prezentărilor e de 250 pe zi, iar ceea ce depăşeşte această cifră, înseamnă un volum de muncă în plus şi o presiune extraordinară pe medici.
In doar 24 de ore, la UPU Suceava au ajuns 297 de pacienţi. “Am estimat această creştere a prezentărilor în UPU din cauza temperaturilor ridicate, dar şi pentru că este lună de vacanţă când mulţi suceveni se întorc acasă”, a declarat doctorul Liviu Cârlan, şef UPU.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă a primit 168 de solicitări în 24 de ore, iar dintre acestea 60 au fost doar din municipiul Suceava.
La Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Suceava sunt angajaţi în momentul de faţă nouă medici urgentişti şi trei generalişti, aceştia din urmă lucrând cu jumătate de normă.
“Pentru ca acest departament să funcţioneze la parametri optimi ar mai fi nevoie de încă opt medici urgentişti angajaţi cu normă întreagă”, a declarat doctorul Tiberius Brădăţan, director medical al Spitalului Judeţean Suceava.
In cursul anului trecut, medicii urgentişti din UPU Suceava au tratat peste 82 000 de persoane. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Ion Lungu: Lucrăm contracronometru pentru a putea finaliza creșa mare din Burdujeni la începutul lunii septembrie

Din cauza diferenței mari de nivel, deocamdată se impune ridicarea unui zid de sprijin de …