Saturday , January 28 2023

Tehnici de autoapărare și de investigare criminalistică, puse în practică la Facultatea de Drept și Ştiințe Administrative Suceava

Zilele USV au fost marcate săptămâna trecută la nivelul tuturor facultăților sucevene, prin organizarea mai multor evenimente și activități didactice și culturale.

Facultatea de Drept și Ştiințe Administrative a organizat, în campusul universitar sucevean, o acțiune cu caracter practic privind tehnicile de autoapărare, acordare de prim-ajutor în situații de urgență și tehnici de investigare criminalistică. Luptătorii din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale al IPJ Suceava au prezentat diverse moduri de intervenție, măsuri de autoapărare și imobilizare a infractorilor, iar specialiștii din domeniul situațiilor de urgență au prezentat tehnici de acordare a măsurilor de prim-ajutor a persoanelor, victime ale unor infracțiuni sau accidente.

Studenții de la specializarea Drept au ”orchestrat” scena unei fapte cu violență, prezentând principalele activități criminalistice în cazul unei cercetări la locul faptei, pentru infracțiunea de ”omor”. Aceștia au dat un caracter real prezentării, prin ridicarea amprentelor și a probelor genetice, precum și prin imaginea unei veritabile echipe de criminaliști.

Activitățile au fost puse în scenă de către cadre didactice colaboratoare ale FDSA: lector colaborator, general de brigadă (rez.) Ion Burlui, lector colaborator, colonel (rez.) Cristian Augustin Cucoreanu și asistent colaborator Andrei Ceobanu, sub coordonarea decanului facultății – conf. univ. dr. Camelia Ignătescu. Cadrele didactice implicate în organizarea evenimentului au transmis mulțumiri specialiștilor SAS Suceava, ISU Suceava și SC ANA-ROM SRL Suceava pentru implicare și pentru profesionalismul dovedit. (O. N.)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …