Sunday , January 29 2023

Teatrul “Matei Vișniec” pregătește piesa “Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava a anun­țat ieri intrarea în producție a spectacolului „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”, de Matei Vișniec, în regia  lui Ioan Brancu, spectacol care va avea premiera vineri, 17 mai, la ora 19.00, în deschi­derea Zilelor Teatrului „Matei Vișniec” 2019.

Regizorul Ioan Brancu povestește cu pasiune despre ceea ce înseamnă pentru el să monteze acest text. ”Spectacolul pornește de la piesa lui Matei Vișniec, „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”. Eroii poveștii sunt trei copii, Eliza, Adrian și Manuela, ai căror părinți lucrează în Italia. De copiii rămași acasă are grijă bunica, pisica și cățelul. Din păcate, o situație mult prea cunoscută… ”

„O poveste simplă, cu animale drăguțe, cu cântece despre planete și galaxii, cu eternul conflict între bunica obosită și nepoții plini de energie… Așa pare, însă e mai mult decât atât. Sub această glazură se ascunde partea mai întunecată a poveștii, căci povestea copiilor pe care părinții îi vizitează de două ori pe an cu brațele pline de cadouri menite să le compenseze lipsa, nu e, deloc, una luminoasă”, a  declarat regizorul Ioan Brancu.

Ioan Brancu, cel care semnează regia spectacolului „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”, este un artist păpușar și mim, dar și conferențiar universitar la secția de Păpuși-Marionete din cadrul Facultății de Teatru a UNATC București. Născut la Oravița în județul Caraș-Severin, pe data de 22 mai 1959, Ioan Brancu a absolvit ATF, secția de Păpuși-Marionete în anul 1994.

La Teatrul “Țăndărică” din București, a realizat numeroase roluri importante în spectacole ca Adunarea păsărilor, Sânziana și Pepelea, Harap Alb  și a colaborat cu regizorii Cristian Pepino, Bogdan Drăgulescu, Ion Caramitru, Gabriel Apostol sau Alexander Hausvater.  În domeniul regiei de teatru, de-a lungul carierei sale, Ioan Brancu, a semnat regia pentru o serie de spectacole montate la Teatrul țăndărică, dar și pe scenele teatrelor de copii din Ploiești, Râmnicu Vâlcea sau Craiova.

Dar iată cum arata “afișul” celei mai noi piese de la Teatrul sucevean: Regia artistică: Ioan Brancu; Autor: Matei Vișniec; Scenografia: Ana Maria Condruz; Coregrafia: Andreea Duță; Muzica: Cári Tibor; Light design: Lucian Moga; Video design: Andrei Cozlac

Distribuția: Cristina Florea, Horia Andrei Butnaru, Clara Popadiuc, Răzvan Bănuț, Alexandru Marin, Bogdan Amurăriței, Diana Lazăr, Delu Lucaci, Cătălin Stefan Mîndru, Cosmin Panaite

Premiera acestui nou spectacol va avea loc pe 17 mai 2019, ora 19:00, în deschiderea Zilelor Teatrului „Matei Vișniec”.  Prețul unui bilet va fi 25 de lei. Relații și rezervări, la telefon: 0759/048677/email: [email protected], vânzări bilele online: www.blt.ro.

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …