Monday , July 22 2024

Teapa prin SMS de aproape 300 de milioane de lei vechi

N un b\rbat de 30 de ani a reclamat la poli]ie c\ a fost p\c\lit s\ trimit\, `n patru tran[e, prin transfer bancar, 273 de milioane de lei vechi unui necunoscut, drept taxe pentru `ncasarea unui premiu fictiv de 20.000 de euro

Un t=n\r de 30 de ani, a ajuns vineri la sediul Poliţiei municipiului Suceava, sesiz=nd faptul ca a fost `n[elat prin telefon, `n urma unui mesaj tip SMS. Stelian O. din municipiul Suceava, a declarat faptul ca in ziua de 18 octombrie 2010, a primit pe telefonul mobil un SMS prin care i se aducea la cunoştinţă faptul că este câştigătorul unui premiu în valoare de 20.000 de euro. Apel=nd telefonic num\rul de la care primise mesajul, a discutat cu un b\rbat care i-a explicat că, pentru a intra în posesia premiului, trebuie să achite câteva comisioane. Făptuitorul a cerut ca aceste comisioane să fie plătite prin transfer bancar, lucru pe care Stelian O. l-a [i f\cut, trimi]=nd suma total\ de 27.300 de lei `n patru tran[e prin sistemul de transfer bancar.
Poli]ia a `nceput cercet\rile `n vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului, în cauză întocmindu-se dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.
Poli]ia face un apel către toţi cet\ţenii să nu comunice datele cu caracter personal unor persoane cunoscute prin intermediul telefonului mobil şi să nu efectueze operaţiuni de bancare către aceste persoane, indiferent de motivul pentru care sunt contactaţi. (C.P.)

Vezi si

Incendiu puternic izbucnit într-o gospodărie din Bogdănești

Luni dimineață, un incendiu a izbucnit  la o gospodărie în comuna Bogdănești. Evenimentul a fost …

No comments

  1. tipic pt romani, creduli, inapoiati. politia ar trebuii sa-l lase pe prost de izbeliste. isi merita soarta prostanul, cum altfel ar putea sa invete, doar ars la buzunar. SE PARE CA LACOMIA UNORA ESTE EXPLOATATA BINE……………..
    PUNETI MANA SI MUNCTI !!!!
    PUTUROSILOR, NIMIC NU O SA VA PICE DE LA DOAMNE DOAMNE!!!!
    PATINEAZA MUSCA PE CREIERUL VOSTRU.
    TRENBUIE ODATA SI ODATA SA VA INVATATI MINTE