Sunday , May 26 2024

Teapă de aproape zece miliarde de lei vechi, reclamată de o fostă parteneră de afaceri a lui Dumitru Morhan

 morhanflori

Valeria Lungu, administratorul societăţii DICTRON INVEST SRL Bucureşti a cerut insolvenţa firmei SC CENTO GIMMY SRL, unde acţionar unic este Dumitru Morhan pentru o datorie de 957.220 RON. “Administratorul Mihaela Alina Boureanu şi asociatul unic Dumitru Morhan îndeplinesc condiţiile legii penale pentru infracţiunile de bancrută simplă, bancrută frauduloasă şi gestiune frauduloasă” se arată în sesizarea depusă la instanţă de bucureşteanca ce încheiase în toamna anului 2011 o asociere în participaţiune cu Morhan, l-a alimentat cu bani şi nu s-a ales cu nimic

 
 
Pe capul afaceristului Dumitru Morhan, belele curg gârlă. După ce nevasta i-a trimis în penitenciar hotărârea de divorţ iar firmele sale sunt trimise în insolvenţă, foştii parteneri de afaceri îl reclamă din nou. De această dată pentru bancrută şi gestiune frauduloasă. Reclamanta este administratorul societăţii DICTRON INVEST SRL Bucureşti, care în luna octombrie a anului 2011 încheiase un contract de asociere în participaţiune cu SC CENTO GIMMY SRL, unde acţionar unic este Dumitru Morhan iar administrator Mihaela Alina Boureanu. Bucureşteanca Valeria Lungu a cerut, pe lângă alţii, deschiderea procedurii insolvenţei împotriva firmei patronate de Dumitru Morhan, aflat acum în penitecinar, pentru o datorie de 957.220 RON – 9,57 miliarde de lei vechi. Conform sesizării adresate instanţei, “administratorul Mihaela Alina Boureanu şi asociatul unic Dumitru Morhan îndeplinesc condiţiile legii penale pentru infracţiunile de bancrută simplă, bancrută frauduloasă şi gestiune frauduloasă”. Se mai arată că banii pentru care se cere insolvenţă reprezintă contravaloarea sumelor cu care firma lui Dumitru Morhan a fost creditată în perioada noiembrie 2011 – octombrie 2012. conform contractului de asociere în participaţiune semnat între cele două societăţi în 11 octombrie 2011. “Există indicii şi probe clare că Morhan şi Boureanu au cauzat starea de insolvenţă a societăţii debitoare, pentru că au folosit bunurile şi creditele societăţii în folosul propriu, au făcut acte de comerţ în interes personal, conducând în mod vădit societatea la încetarea de plăţi. Au ţinut o contabilitate fictivă, au făcut să dispară documentele contabile real, au deteriorat şi au ascuns parte din activele societăţii”, sunt acuzele aduse de către fosta parteneră de afaceri Valeria Lungu, care a cerut falimentul firmei CENTO GIMMY.
CENTO GIMMY, vânată şi de alţi creditori
DICRON INVEST Bucureşti nu este singura firmă care vrea falimentul firmei CENTO GIMMY. Acum două luni, în ziua de 8 aprilie a.c., o cerere asemănătoare a fost depusă la Secţia Civilă a Tribunalului Suceava de către AFIN LEASING IFN SA. SC CENTO GIMMY SRL, firmă înfiinţată de Dumitru Morhan în Milişăuţi dar mutată ulterior în Bucureşti a fost trimisă în ilsolvenţă pentru că a achiziţionat de la firma AFIN LEASING prin contract de leasing, cinci tiruri IVECO, un excavator şi un alt utilaj, în 2009, pentru care nu s-au plătit ratele dar nici maşinile nu au fost restituite. Cei de la CENTO GIMMY au depus la Secţia Civilă a Tribunalului Suceava o întâmpinare prin care au arătat că toate utilajele ce au fost achiziţionate au fost subînchiriate către SC Mineral Resource SRL Milişăuţi încă din luna iulie a anului 2007. “Când firma Mineral Resource nu şi-a respectat obligaţiile asumate prin contractul de subînchiriere, s-a încercat recuperarea bunurilor însă proprietarul firmei nu mai era de găsit. In acest context, ne-am adreasat poliţiei Milişăuţi cu plângere împotriva acestuia, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi abuz de încredere” se arată în acea întâmpinare. Se prefigurează o muncă lungă şi grea pentru judecători până când o vor scoate la liman cu insolvenţa firmei lui Dumitru Morhan.
Creditorii, anchetatorii, judecătorii se pare că nu-l uită nu îl iartă pe dumitru Morhan şi pe familia acestuia. Acum o săptămână, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a decis începerea urmăririi penale împotriva Domnicăi Morhan, fost soţie a lui Dumitru Morhan, pentru o evaziune fiscală de aproape 1,5 miliarde de lei vechi, într-o afacere cu vaci, vândute în anul 2007 de către ECOLACT către TWIN TIGERS din satul Clit, comuna Arbore. 110 vite au fost vândute atunci, pentru o sumă de aproape 10 miliarde de lei vechi iar ulterior facturile aferente tranzacţiei au fost stornate, fără ca animalele să fie restituite firmei ECOLACT. Cei din comuna Arbore spun că vitele ar fi existat fizic, doar că, nefiind bine hrănite, cele mai multe au sucombat. Ce a mai rămas din efectivul de vaci aduse din Uniunea Europeană au fost duse la Pătrăuţi şi de atunci nu mai ştie nimeni de soarta lor. In data de 20 mai a.c., Judecătoria Suceava a validat divorţul între soţii Morhan, comuncarea sentinţei fiind transmisă afaceristului în penitenciarul din Botoşani, unde acesta ispăşeşte o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru înşelăciune, fals şi uz de fals. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Candidații PNL pentru primăriile Vulturești, Dolhești, Horodniceni și Drăgoiești, lansați sâmbătă de Gheorghe Flutur și lideri liberali suceveni

Sâmbătă, Gheorghe Flutur, președintele PNL Suceava, a continuat maratonul de întâlniri cu alegătorii din județ, …