Thursday , February 2 2023

Taximetriștii suceveni au fost verificați de polițiști înainte de Crăciun

Având în vedere apropierea Sărbătorilor de Iarnă și creșterea valorilor de trafic, inclusiv prin utilizarea de către cetățeni a mijloacelor de transport tip taxi, în perioada 20 – 21 decembrie 2016, polițiștii au făcut controale în rândul taximetriștilor de pe raza municipiilor din județul Suceava

 taximetre [800x600]


Având în vedere perioada Sărbătorilor de Iarnă și pe fondul utilizării sporite de către cetățeni a mijloacelor de transport tip taxi, la nivelul județului a fost organizată o acțiune pentru protejarea drepturilor cetățenilor care apelează la acest tip de transport și creșterea gradului de siguranță rutieră a acestora. Acțiunile au fost derulate pentru intervale scurte de timp, maximum două ore, și dispuse aleatoriu pe raza municipiilor din județ.
Defecțiunile tehnice ale vehiculelor, nerespectarea legislației rutiere de către taximetriști pun în pericol siguranța clienților care plătesc un serviciu de transport pentru a ajunge la destinație în siguranță. De asemenea, nerespectarea  prevederilor Legii 38/2003 modificată, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, în special cu referire la pornirea aparatului de taxat și a lămpii de semnalizare aferente, aduce prejudicii altor transportatori care respectă legea și au astfel o concurență neloială.
În cadrul acțiunii au fost controlate 128 de taxiuri și au fost date 24 de amenzi în valoare totală de peste 10.000 lei la Legea 38/2003, privind transportul de persoane în regim Taxi. Totodată, au fost testați cu aparatul etilotest 103 șoferi.
În cadrul acțiunii a fost depistat un bărbat de 50 de ani, din municipiul Suceava, care efectua un transport în regim taxi pe Calea Unirii din municipiul Suceava, fără lampă și aparat de taxat și având defecțiuni la sistemul de iluminare. (D.Z.)
 

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …