Wednesday , May 18 2022

Taximetrist sucevean băgat în arest după ce a amenințat doi tineri cu un pistol

În data de 5 ianuarie 2022, la sediul  IPJ  Suceava s-au  prezentat  doi tineri de 19 ani  și de 16  ani, ambii  din municipiul Suceava, care au  sesizat  faptul că, în seara de 4 ianuari .2022, în jurul orei 19.50,  în timp ce se aflau  pe str. Păcii, din  Suceava, deplasându-se spre str. Amurgului, șoferul  unui taxi care  circula  în aceeași direcție a oprit în dreptul  acestora și fără  niciun  motiv le-ar fi arătat pe geam un pistol, pe care-l ținea în mână, cu intenția vădită de a-i  speria. Conducătorul  taxiului, pe care cei  doi  nu-l cunoșteau,  a început să  râdă  în momentul  în care  aceștia s-au  retras câțiva pași, după care și-a continuat deplasarea în direcția str. Eroilor, iar ulterior cei doi tineri susțin că au auzit și sunetul unui foc de armă, chiar dacă vehiculul nu se mai afla în raza lor vizuală. Cei doi tineri nu au putut preciza dacă sunetul auzit este specific unui foc de armă sau unei petarde.

Din cele declarate de cei doi tineri a reieșit faptul că  aceștia nu se află  în conflict  cu  alte persoane și consideră  evenimentul  ca fiind unul spontan, ca urmare a stării  euforice în care se afla autorul. De asemenea, tinerii nu au putut preciza tipul de armă sau dacă aceasta era una artizanală, sau de jucărie.

Din primele date a  reieșit că  autovehiculul  era unul tip taxi de culoare galbenă, model scurt, posibil marca Fiat, iar  conducătorul  auto  în jurul la 30  de ani, brunet , tuns scurt, constituție corpolentă, fără semne distinctive. Cei doi  nu au  reținut alte date cu  privire la autovehicul  și  semnalmentele autorului, datorită  stării  emoționale în care se aflau și întunericului.

Polițiștii au  întocmit dosar penal privind infracţiunile de „uz de armă fără drept” și „amenințare”, iar în urma investigațiilor efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul SAESP Suceava, au fost  obținute date și informații din care a rezultat că autorul infracțiunilor sesizate este I. Gheorghiță-Marius, din municipiul Suceava.

În urma probatoriului administrat în cauza privind săvârșirea infracțiunii de amenințare și uz de armă fără drept, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Suceava, a emis două mandate de percheziție domiciliară, la imobilele aparținând bărbatului.

Duminică, 23 ianuarie, au fost puse în aplicare mandatele de percheziție domiciliară, ocazie cu care au fost găsite o armă neletală, tip pistol, cal. 9mm; o armă neletală, tip pistol, cu aer comprimat cal. 4,5 mm,   o armă de vânătoare, care urmează să fie expertizată.

În urma verificării bazelor de date, s-a constatat faptul că I. Gheorghiță Marius nu figurează ca deținător legal de arme letale sau neletale.

În urma probatoriului administrat a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore față de suspectul I. Gheorghiță Marius, cercetat sub aspectul săvârşirii dinfracţiunilor de „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, „uz de armă fără drept”, „amenințare” și „contrabandă calificată”.

Vezi si

Pagube de aproximativ 400.000 de euro în urma uriașului incendiu de la o firmă de prelucrarea lemnului din Vatra Dornei

Polițiștii au continuat cercetările privind incendiul de luni de la o societate de prelucrarea lemnului …