Monday , May 27 2024

Taximetrist pirat, prins la Radauti dupa ce Politia a blocat drumul spre Maneuti

N taximetristul din Dorne[ti circula cu un autoturism `nmatriculat `n str\in\tate [i s-a ales cu dosar penal pentru c\ ma[ina nu avea drept de circula]ie `n Rom=nia
Poli]ia l-a identificat `n trafic, pe raza municipiului R\d\u]i, pe Petru P., din comuna Dorne[ti, care transporta cu autoturismul `nmatriculat `n str\in\tate mai multe persoane `n regim de taxi, „f\r\ a fi autorizat `n acest sens”. „Acesta nu a respectat indica]iile poli]istului rutier, nu a oprit la semnalul regulamentar, fiind oprit prin blocarea autoturismului pe drumul comunal R\d\u]i – M\neu]i.
~n urma verific\rilor efectuate, s-a stabilit c\ autoturismul pe care `l conducea nu avea drept de circula]ie `n Rom=nia, fiind `ntocmit dosar penal pentru s\v=r[irea infrac]iunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu num\rul de înmatriculare sau de înregistrare ce a fost retras sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circula]ie în România”. Aceast\ infrac]iune se pedepse[te cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.
De asemenea, dosarul penal i-a fost `ntocmit raport=ndu-se fapta [i la infrac]iunea de „punere în circula]ie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu num\r fals de înmatriculare sau de înregistrare”. Conform prevederilor legale, aceast\ fapt\ se pedepse[te cu închisoare de la unu la cinci ani. Totodat\, fa]\ de conduc\torul auto s-a luat m\sura sanc]ion\rii contraven]ionale pentru refuzul de a prezenta documentele, pentru nerespectarea indica]iilor poli]istului rutier [i pentru efectuarea activit\]ii de taximetrie ilegal\. (D.P.)

Vezi si

FOTO – Lucian Harșovschi, detalii despre cum va arăta Aquapark-ul Sucevei. “După 9 iunie, vom reuși să facem și mai multe lucruri bune pentru acest oraș pe care îl numim acasă”

Viceprimarul Lucian Harșovschi, candidatul PNL pentru fotoliul de primar al Sucevei,  a oferit detalii despre cum va …