Thursday , July 7 2022

Taxele de parcare la Spitalul Județean ar putea intra în vigoare de la 1 septembrie

Taxa ar fi de 5 lei pentru prima oră, plus câte 1 leu pentru fiecare oră depășită. Angajații vor plăti un abonament lunar de 100 de leiparcare spital mai 2018-min

În ședința de luni a Consiliului Județean Suceava se va supune aprobării un proiect de hotărâre conform căruia vor fi aplicate taxe pentru parcarea din incinta Spitalului Județean de Urgență Suceava. Este vorba de proiectul vehiculat în primăvară, care nu a mai fost supus aprobării atunci și care prevede ca taxa pentru prima oră să fie de cinci lei, iar pentru fiecare oră depășită să fie achitat câte un leu. Personalul angajat al spitalului va plăti un abondament de 100 de lei/ lună. Pierderea tichetului de parcare va fi taxată cu 200 de lei. Aceste taxe ar intra în vigoare începând cu data de 1 septembrie.

„Urmare a modernizărilor efectuate, în incintele Spitalului Județean Suceava (spitalul nou și spitalul vechi) sunt amenajate circa 350 locuri de parcare. Într-o zi normală, în timpul săptămânii, în spital intră în medie circa 600 autovehicule, care îngreunează accesul, datorită parcărilor necorespunzătoare, intrarea și ieșirea acestora realizându-se pe o singură bandă de circulație. Circulația în perimetrul spitalului se face cu mare dificultate, neexistând personal care să urmărească fluiditatea traficului. În vederea prevenirii unor astfel de situații, Spitalul Județean va implementa un sistem automat pentru administrarea parcărilor. Astfel, pentru accesul autovehiculelor rapid, în deplină siguranță și controlul acestora în spital (clădirea nouă și clădirea veche) de pe B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 21 și din strada Scurtă se va achiziționa, monta și pune în funcțiune un sistem de control – acces auto, cu bariere de intrare/ieșire, terminal intrare, terminal ieșire și terminal automat de plăți, pe bază de tichete cu coduri de bare, respectiv de cartele de proximitate. Sistemul va gestiona accesul angajaților și vizitatorilor în clădirile Spitalului Județean. Pentru toate acestea, Spitalul Județean propune aprobarea unor taxe de parcare”, se spune în expunerea de motive a proiectului de hotărâre semnat de președintele CJ, Gheorghe Flutur. (D.P.)

 

Vezi si

76 de ani de la uciderea, la Vicov, a unui lider al partizanilor anticomuniști

La data de 8 iulie 1946, locotenentul Vladimir Macoveiciuc, conducătorul celui mai important grup de …

One comment

  1. Angajatii ar trebui sa aiba parcare delimitata. Asa vor ocupa toate locurile, nu mai pot ei de milionul ăla….
    Toată lumea stie ce spagi sunt in spital !!