Thursday , December 8 2022

Taxele de parcare la Aeroport ar putea intra în vigoare de la 1 aprilie

Consilierii judeţeni vor hotărî în ședinţa de vineri dacă aprobă proiectul prezentat de președintele CJ Suceava. Tariful ar urma să fie de 5 lei pentru prima oră de parcare și de câte un leu în plus pentru fiecare oră următoare . Taxa în cazul pierderii tichetului de parcare va fi de 150 de lei, ceea ce reprezintă taxarea pentru aproape șapte zile

 aeroport suceava slide 2

Instituirea, începând cu data de 1 aprilie, a taxelor de parcare la Aeroportul Suceava ar putea deveni realitate dacă în ședinţa de vineri, 30 martie, a Consiliului Ju­de­ţean Suceava va fi adoptat pro­iectul de hotărâre iniţiat de pre­­ședintele CJ Suceava, Gheor­ghe Flutur. Un demers precedent, în acest sens, a fost adoptat de consiliul de administraţie al Re­giei Autonome „Aeroportul Inter­na­ţional Stefan cel Mare”, însă nu a putut fi pus în aplicare fără o dez­batere publică, ceea ce a presupus o anumită perioadă de timp în care proiectul să fie în atenţia administraţiei judeţene, iar apoi să fie supus aprobării delibe­rativului judeţean. Tariful practicat ar urma să fie de 5 lei pentru prima oră de par­care și de câte un leu pentru urmă­toarele ore, fracţiunile de oră urmând a se considera o oră întreagă. Dacă proiectul iniţiat de Gheorghe Flutur va fi adoptat în forma propusă de acesta, se va institui de la 1 aprilie și o taxă pentru pierderea tichetului de parcare, care va fi de 150 de lei, ceea ce reprezintă taxarea pentru aproape șapte zile.

În susţinerea acestui demers se arată că anul trecut Aeroportul a de­servit peste 250.000 de pasa­geri, iar mulţi dintre aceștia au ve­nit cu mașini personale și, în aceste condiţii, se impune introducerea unui tarif de parcare, iar sumele încasate să se constituie venituri din activităţi non-aeronautice. Reamintim că Aeroportul Suceava va trebui să obţină venituri din alte surse de finanţare întrucât a depășit numărul mediu de 200.000 de pasageri anual și nu va mai putea beneficia de subvenţii din partea autorităţii tutelare. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Daniel Cadariu, ministrul Turismului, îi îndeamnă pe români să nu mai meargă la schi în Austria. ”Sunt țări unde condițiile ar putea fi chiar și mai bune”  

Ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu, a declarat la Digi24 că numărul românilor care merg anual …