Friday , June 21 2024

Din august, vizitatorii Spitalului Județean nu plătesc taxă de parcare auto primele 30 de minute. Personalul medical va avea abonamentele la preț redus

După cele 30 de minute gratuite, vizitatorii vor fi taxați ca până acum cu 5 lei pentru prima oră, iar apoi taxa de parcare auto pentru fiecare din celelalte ore va fi de 1 leu.  Abonamentul lunar pentru personalul angajat al unității spitalicești ar urma să fie diminuat de la 100 de lei la 80 de lei de persoană 

parcare, Spitalul Judetean, Suceava, taxa
Vizitatorii nu vor mai plati primele 30 de minute pentru parcare la Spitalul Judetean Suceava

Consiliul Județean Suceava ia în calcul o solicitare din partea a două sindicate pentru a diminua taxa de parcare de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ion cel Nou” și a majora timpul pentru care nu este percepută vizitatorilor o taxă de parcare.

Cele două sindicate s-au adresat Consiliului Județean cerând modificarea și completarea unor taxe aprobate prin HCJ nr. 216 din 2019, iar un proiect de hotărâre în acest sens – ­pos­tat pe site-ul CJ Suceava – se află în dezbatere iar opiniile vor putea fi transmise la compartimentul de specialitate al CJ Suceava până la data de 21 iulie. Abia după această dată proiectul urmează a fi analizat în plenul unei ședințe a deliberativului județean sucevean, cel mai probabil la ședința de la finele lunii iulie.

Dacă demersul va avea succes, atunci este posibil ca din luna august abonamentul lunar pentru personalul angajat al unității spitalicești să fie diminuat de la 100 de lei la 80 de lei de persoană. Reducerea valorii abonamentului a  fost solicitată de sindicatele „Sanitas” și „Solidaritatea Sanitară”, acesta din urmă consi­derând că taxa este una discriminatorie fiindcă nu este aplicată și salariaților altor instituții publice din municipiul Suceava. „Sanitas” a arătat că, în țară, tariful lunar nu este mai mare de 50 de lei, menținerea unui nivel mărit al acestuia implicând – în opinia sindicaliștilor – utilizarea de către cadrele medicale a transportului în comun, ceea ce, în contextul epidemiologic actual, ar reprezenta un factor de risc.

În același proiect se mai propune ca, pentru vizitatori, primele 30 de minute să nu se taxeze. Apoi, prima oră se va taxa ca până acum cu 5 lei, iar apoi taxa de parcare auto pentru fiecare din celelalte ore va fi de 1 leu.

Propunerile de modificare și completare a taxelor de parcare au fost analizate și aprobate de Comitetul Director al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ion cel Nou” Suceava. Accentul se pune pe suma cu care ar putea fi reduse acestea, astfel încât cu banii încasați să fie acoperite, în continuare, cheltuielile cu întreținerea spațiilor de parcare. Reamintim că aplicarea taxei de parcare la Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ion cel Nou” Suceava a fost suspendată la momentul declarării stării de urgență cauzată de răspândirea infecției cu SARS-CoV-2. (D.P.)

 

Vezi si

POFTIȚI LA HRAM! Zile de evlavie și de voie bună la Suceava

Anul acesta, sărbătoarea Aducerii moaștelor Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava (24 …