Wednesday , February 1 2023

Taxatoarele rămân în continuare angajate la TPL și pe autobuzele electrice, sistemul e-ticketing nefiind încă aplicat

Confirmând cele scrise în ziarul Obiectiv de Suceava cu privire la dificultățile de la licitația organizată de Ministerul Dezvoltării pentru alte 15 autobuze electrice la Suceava, primarul Ion Lungu s-a declarat optimist în ceea ce privește semnarea contractului la finele acestui an 

Taxatoarele care încasează contravaloarea biletului de călătorie pe mijloacele de transport în comun ale societății TPL SA Suceava vor face aceeași muncă și pe cele 25 de autobuze electrice nou intrate în dotarea societății locale de transport public din municipiul Suceava, până când se va introduce sistemul e-ticketing aflat în procedură de implementare. „Mă întreabă cetățenii de ce sunt taxatoare pe autobuze. Acest proiect cu autobuzele electrice se încheie în anul 2022. Suntem la licitație privind elementele de taxare automată acel system de e-ticketing pe care îl vom implementa pe parcurs în autobuze și atunci vor dispărea taxatoarele”, a explicat primarul Ion Lungu în conferința de presă de miercuri, 7 octombrie. Tot atunci, el a declarat că perioada de probă pentru cele 25 de autobuze s-a încheiat cu bine și că începând din această săptămână acestea circulă în regim normal adăugând că a fost prezent zilele trecute la Ministerul Dezvoltării pentru a depune documentele pentru plata celor 25 de autobuze electrice. Este vorba despre suma de 56,852 de milioane de lei din care peste 47 de ­mi­lioane lei reprezintă costul autobuzelor iar diferența este TVA-ul. „Documentele sunt în ordine. Avem promisiunea ca până la 15 octombrie să se poată face aceste plăți la autobuze”, a spus Lungu.

Despre cele 25 de autobuze electrice, Ion Lungu a spus că în ele suplimentează parcul auto al TPL până vin și celelalte autobuze electrice. De altfel, edilul a confirmat cele scrise în ediția de miercuri a cotidianului Obiectiv de Suceava cu privire la durata lungă a evaluării tehnice și a contestației la licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației pentru 131 de autobuze pe șapte locuri din care al cincilea lot este destinat Municipiului Suceava ce va primi 15 autobuze electrice. Totuși, edilul a spus că rămâne optimist în continuare cu privire la posibilitatea ca, totuși, la finele anului în curs să fie semnat, la MLPDA, contractul de cumpărare al autobuzelor electrice, inclusiv cele 15 pentru Municipiul Suceava și a precizat că a solicitat ca și acestea să fie de culoare verde. (D.P.)

secretarasite

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …