Friday , December 2 2022

Taxă de turism la Suceava

Lungu: Nu inventăm roata. Taxa va fi de 3% la tarifele de cazare și o punem la dispoziția Organizației de Management a Destinației „Suceava – Orașul Cetății de Scaun”.

Primăria Municipiului Suceava va percepe, din cursul acestui an, o taxă de turism de 3% din contravaloarea tarifelor unităților de cazare.

După modelul care există în alte orașe din țară și de peste hotare, taxa va fi percepută turiștilor pe perioada de ședere. „Nu inventăm roata. Am spus că am luat modelul de la Cluj și de la Oradea și vom introduce taxă de turism, taxa specială de promovare turistică care se plătește de turiști pentru întreaga perioadă de ședere și se colectează prin intermediul unităților  de cazare. Taxa propusă va fi de 3% la tarifele de cazare exclusiv TVA”, a spus primarul Ion Lungu.

Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus aprobării Consiliului Local, cel mai probabil într-una din proximele ședințe. După cum a anunțat primarul Ion Lungu în conferința de presă de miercuri, 9 februarie, din aceste încasări se vor finanța (fie și parțial) activitatea Organizației de Management a Destinației „Suceava – Orașul Cetății de Scaun” despre a cărei înființare s-a făcut referire în spațiul public cu alte ocazii.

„Taxa asta pe care o colectăm pe un fond separat la Primăria Suceava prin HCL o punem la dispoziția Organizației de Management a Destinației”, a spus Ion Lungu.

Scopul declarat pentru care va fi colectată această taxă și pentru care sumele de bani încasate vor fi virate la OMD este ca în așa fel să se poată finanța cheltuielile de funcționare pe de o parte, dar și cheltuielile de promovare, de cealaltă parte, edilul făcând trimitere la participarea la târguri de turism. În cazul în care aceste cheltuieli vor fi mai mari decât sumele încasate din taxa de turism – „ce nu se închide, diferența de bani”, cum s-a exprimat primarul – vor fi alocate alte fonduri de la bugetul local.

„Avem tot interesul să dezvoltăm activitatea de turism din orașul nostru”, a justificat Ion Lungu. El a mulțumit instituțiilor prezente la prima întâlnire pe tema înființării Organizației de Management a Destinației „Suceava – Orașul Cetății de Scaun”: Consiliului Județean Suceava, Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Universității „Ştefan cel Mare” Suceava, Muzeului Național al Bucovinei, Shopping City Suceava, Iulius Mall Suceava și operatorilor de turism. (D.P.)

Vezi si

Femeie de 28 de ani prinsă în toiul nopții la volan fără permis

În noaptea de miercuri spre joi, la orele 01:50, pe drumul județean 178 de pe …