Tuesday , February 27 2024

Tarife noi pentru unele servicii oferite la Spitalul Județean

De la 1 septembrie, pacienții internați și cei din ambulator ar putea plăti pentru investigațiile RMN la cerere tarife cuprinse între 450 lei și 1.500 de lei, în funcție de complexitatea acestora. Cele 38 de noi tarife vor fi supuse azi aprobării consilierilor județeni  spital mai 2018-min

În ședința de luni a Consiliului Județean Suceava se va supune aprobării un proiect de hotărâre conform căruia la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” vor intra în vigoare, începând cu data de 1 septembrie, 38 de noi taxe și tarife, din care 34 sunt, de fapt, tarife pentru investigațiile de rezonanță magnetică efectuate la cererea pacienților. „Având în vedere că la Spitalul Județean procesul de recepționare a unui echipament de imagistică prin rezonanță magnetică se află în curs de desfășurare, se propun spre aprobare tarife pentru investigațiile de rezonanță magnetică efectuate la cererea pacienților. Aceste tarife vor fi percepute atât pentru pacienții internați, cât și pentru cei din ambulatoriul integrat sau de specialitate. Menționăm că nu au fost tarife aprobate pentru aceste proceduri până la această dată”, se menționează în expunerea de motive a proiectului de hotărâre inițiat de președintele CJ, Gheorghe Flutur.  Tarifele sunt situate între 450 de lei și 1.500 de lei. Tariful maxim de 1.500 de lei va fi practicat pentru RMN la „3 regiuni coloană vertebrală cu substanță de contrast”. Pentru un RMN la „abdomen total (superior plus inferior) cu substanță de contrast” pacienții vor plăti 1.100 de lei, iar pentru un RMN „cranio-cerebral și gât (regiune cervicală) cu substanță de contrast” vor scoate din buzunar 1.000 de lei. Tariful pentru un RMN „cranio-cerebral nativ”, pentru „membru (braț, antebraț, coapsă, gambă) nativ” sau pentru „șold (articulații coxo-femurale) nativ” va fi de 450 de lei.

La „servicii de ortopedie traumatologie” va fi instituit tariful pentru „injecții cu sistemul Angel PRP (Platelet–Rich Plasma) în sumă de 1.900 de lei. „De asemenea, la solicitarea domnului doctor Bandac Răzvan Codrin, medic primar șef Secție Ortopedie Traumatologie, Spitalul Judetean de Urgență «Sfântul loan cel Nou» Suceava propune spre aprobare tariful de 1.900 lei pentru efectuarea injecțiilor cu sistemul Angel PRP (Platelet-Rich Plasma). Această tehnică a fost deja implementată în Spitalul Județean, urmând a fi aplicată către pacienții cu leziuni osteo-articulare în cel mai scurt timp. Menționăm că această procedură nu este decontată de Casa de Asigurări de Sănătate”, se specifică în aceeași expunere de motive. (D.P.)

 

Vezi si

Licitația de vânzare la fier vechi a 20 de autobuze Irisbus a eșuat

Licitația de luni, 26 februarie 2024, pentru valorificarea unui lot de 20 de autobuze scoase …

One comment

  1. cit este pensia domnilor consilieri?