Thursday , October 6 2022

Tânărul din Straja care, beat la volan, a omorât o femeie și a fugit de la locul accidentului, arestat pentru 30 de zile

In cursul zilei de joi, Chira Iliuță, de 21 de ani, din Straja, a fost preluat de către o escortă constituită la nivelul Poliției orașului Vicovu de Sus și prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți. Față de acesta, procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”,„ucidere din culpă”,”părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia. Ulterior, inculpatul Chira Iliuță a fost prezentat la Judecătoria Rădăuți cu propunerea de arestare preventivă, iar judecătorii au admis arestarea preventivă a susnumitului pe o perioada de 30 de zile.

Chira Iliuță, 21 de ani, din Straja (Foto: facebook)

Reamintim că polițiștii din Vicovu de Sus au fost sesizați prin 112 pe 26 decembrie, că pe D.J. 209 G, pe raza comunei Straja, a avut loc un accident rutier în care a fost lovit un pieton, iar conducătorul auto a părăsit locul accidentului.  Din primele cercetări a rezultat  faptul că în jurul orei 17.20, Maria C., în vârstă de 39 de ani, din comuna Straja, se deplasa în calitate de pieton pe marginea păr­ții carosabile a DJ 209 G, pe par­tea stângă, sensul de depla­sare fiind către comuna Brodina. La un moment dat, din di­recția Straja către comuna Ulma, conform declarației unui martor ocular, se deplasa autoturismul marca Audi A4, înmatriculat în Marea Britanie, conducătorul aces­tuia intrând în depășirea a două autoturisme, într-un vârf de pantă, în care drumul era marcat cu marcaj longitudinal continuu. Mașina a acroșat-o pe femeie cu partea din stânga față, proiectând-o în afara părții carosabile, după care conducătorul auto a părăsit locul accidentului. La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD, ulterior so­sind și un echipaj al ambulanței, care a constatat decesul Mariei C..

În urma măsurilor operative și a investigațiilor efectuate s-a reușit identificarea conducătorului auto în persoana lui Chira Iliuță, în vârstă de 21 de ani, din comuna Straja. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezul­tând valoarea de 0,78 mg/l al­­cool pur în aerul expirat, fiin­du-i apoi recoltate mostre biologice de sânge la Spitalul Municipal Rădăuți.

Vezi si

Sucevenii pot plăti prin sms pentru eliberarea cărților de identitate

Începând de miercuri, 5 octombrie, sucevenii pot plăti prin SMS taxele pentru eliberarea cărților de …