Friday , March 29 2024

Tânărul care s-a urcat pe un stâlp ca să se sinucidă se afla in stare critica la Spitalul “Sf. Maria” din Iasi

ambulanta

Adolescentul în vârstă de 17 ani din Zamostea care s-a urcat pe un stalp de electricitate cu intentia de a se sinucide  se află internat în stare extrem de gravă la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi.

El se afla in stare de ebrietate și s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune, spunându-i prietenului de pahar, cu care se îndrepta spre ca­să, că se va arunca în gol. Acesta tocmai își amintise că iubita sa l-a părăsit și are pe altcineva, motiv destul de puternic pentru băiatul de 18 ani ca să-și ia zilele. Odată urcat pe stâlp, ca urmare a arcului electric creat, el a fost aruncat la pă­mânt, suferind mai multe arsuri.

În urma gestului său, băiatul a suferit un politraumatism prin electrocutare, fiind aruncat ulterior de la o înălţime de apro­ximativ şapte metri, medicii fiind rezervaţi asupra modului în care va evolua starea sa de sănătate. Mai mult, din cauza faptului că a pus ambele mâini pe firele electrice, acesta a sufe­rit şi arsuri de gradul IV, ajungând la spital cu mâinile carbonizate, arsurile ajungând până la os.

Acesta a fost adus la Iaşi în cursul di­mineţii de ieri de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava, intrând direct în sala de operaţii. „O parte din trauma suferită este cauzată de faptul că a fost proiectat de la înălţime, iar o altă parte şi din cauza leziunilor generate de arcul electric. I s-a făcut computer tomograf, unde s-a evidenţiat faptul că a suferit leziuni la nivel cortical, plămâni, splină. A intrat în atenţia unei echipe multidisciplinare, mai întâi a fost dus în sala de operaţie unde s-a intervenit chirurgical de urgenţă. Necesită tratament şi supraveghere la Anestezie şi Terapie Intensivă, tratament chirurgical, deoarece vorbim despre leziuni traumatice cu risc vital“, a explicat pentru ziaruldeiasi.ro dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt la Spitalul de Copii „Sf. Maria“.

Medicii pediatri au mai precizat că este un caz impresionat prin gravitatea situaţiei, neştiind pentru moment cum va evolua starea băiatului, deoarece leziunile produse de curentul electric pot avea implicaţii asupra cordului, cauzând tulburări de ritm cardiac. „Arsurile prin înaltă tensiune sunt foarte periculoase, în primul rând este vorba despre voltajul curentului, dar şi de faptul că se creează un suflu, iar pacientul este aruncat de la contactul cu sursa la distanţă. În general sunt astfel de cazuri sunt politraume, fiind cazuri complexe, grave, cu prognostic rezervat din start. În condiţiile în care curentul trece prin corp, pot să apară tulburări de ritm cardiac, complicaţii renale, dar şi de orice natură“, a completat dr. Tamara Solange Roşu. (C.R.)

Vezi si

 Centrul de Transfer Tehnologic în Industry 4.0 și Smart Destinations al USV  a fost acreditat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

În cadrul Centrului USV și al Parcului Științific și Tehnologic vor fi dezvoltate activități variate, …