Saturday , December 3 2022

Tânăra chelneriţă de la restaurantul care a explodat duminică la Câmpulung a murit, ieri, Spitalul de Arşi din Capitală

Crina Moroşan, de 21 de ani, din Frasin, care a suferit arsuri pe 60% din suprafaţa corpului după explozia produsă, a murit la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Alte două femei, amblele în vârstă de 42 de ani, bucătărese ale restaurantului, au decedat după ce în în bucătăria localului a avut loc o explozie. Deflagraţia a avut loc din cauza acumulărilor de gaze provenite de la o butelie folosită la una din maşinile de gătit

 Crina Morosan - 2 [800x600]


O a treia victimă exploziei de la restaurantul Trafic din Câmpulung Moldovenesc a decedat. Crina Moroşan (foto), de 21 de ani, din Frasin, care a suferit arsuri pe 60% din suprafaţa corpului după explozia produsă, în urmă cu şase zile, în restaurantul din Câmpulung Moldovenesc, a murit, în noaptea de joi spre vineri, la Spitalul de Arşi din Capitală. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, doctorul Adrian Stănculea, a declarat că tânără a murit, în noaptea de joi spre vineri, din cauza rănilor profunde suferite în urma incendiului cauzat de explozia produsă duminică trecută.
Amintim că la sfârşitul săptămânii trecute, o adevărată tragedie a avut loc în Câmpulung Moldovenesc. Două femei au murit, iar alte două tinere au fost rănite în urma unei explozii ce a avut loc în restaurantul Trafic Grill de la intrarea în localitate. Explozia a avut loc în bucătăria localului, unde munceau patru angajate ale restaurantului. La primele ore ale dimineţii de duminică, din cauza unor acumulări de gaze provenite de la o butelie folosită la una din maşinile de gătit s-a produs deflagraţia urmată de un incendiu. Cele patru angajate au fost surprinse de suflul exploziei. Lucia Adriana Dominte, de 42 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, bucătăreasă a localului, mama a doi copii şi care făcuse schimb de tură cu o colegă care avea un deces în familie, a murit imediat după explozie, iar alte trei femei au fost preluate de ambulanţe SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă şi transportate la Spitalul Judeţean Suceava. Aici, Irina Nisioi, de 42 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, tot bucătăreasă, a murit, în ciuda eforturilor depuse de medici, ea având arsuri pe 90% din suprafaţa corpului dar şi la nivelul căilor respiratorii. Alte două tinere, de 21 şi 23 de ani, au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava cu arsuri şi în stare de şoc. Crina Moroşan, de 21 de ani, din Frasin, chelneriţă a restaurantului, a fost transporată cu elicopterul SMURD la o clinică de arşi din Bucureşti, ea având arsuri pe 60% din suprafaţa corpului. Aceasta avea programată nunta în vara acestui an. Doar Dana Ramona Tipa, de 23 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, a rămas la Spitalul Judeţean Suceava cu arsuri pe 9% din corp.
Pompierii de la Detaşamentul din Câmpulung Moldovenesc au intervenit la faţa locului şi au stins flăcările. Suflul exploziei a spart toate geamurile şi a produs pagube importate în interiorul restaurantului, acesta fiind practic distrus în interior. La ora producerii exploziei, în restaurant erau şi cinci cetăţeni moldoveni, care au scăpat fără leziuni grave după ce s-au aruncat la pământ. Doi dintre ei au fost răniţi uşor şi nu au necesitat transportarea la spital, primind îngrijiri medicale la faţa locului. Pompierii fac acum cercetări pentru a stabili circumstanţele exacte în care s-a petrecut incidentul şi dacă butelia care a explodat era defectă.
La faþa locului, s-a deplasat şi un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc, formată din criminalişti şi ofiţeri de Poliţie judiciară. Din primele verificări făcute la faţa locului, s-a constatat că accidentul a avut loc din cauza exploziei unei butelii de gaz care alimenta maşina de gătit din bucătăria restaurantului. Clădirea restaurantului a fost distrusă în proporţie de 80%, fiind distruse geamurile în totalitate, o parte din zidul de susţinere, precum şi mobilierul. De asemenea la una din autovehiculele parcate în faţa localului, respectiv un Mercedes Sprinter care tracta o platformă cu un autoturism Volkswagen Phaeton, au fost provocate avarii . La o primă estimare pagubele produse prin explozie se ridică la aproximativ 50.000 de euro.
Cercetarea la faţa locului a fost făcută de poliţişti împreună cu personalul din cadrul ITM Suceava şi specialişti din cadrul ISU Suceava, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. Ancheta este coordonată direct de procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Sorin Eugen Iaşinovschi. In acest caz a fost întocmit un dosar de cercetare penală în care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunilor de „ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă” şi „neluarea vreuneia dintre măsurile legale privind securitatea şi sănătatea în muncă”. În funcţie de rezultatul cercetărilor şi având în vedere complexitatea cauzei, impactul asupra comunităţii locale, a întinderii pagubelor şi a consecinţelor produse, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava va analiza şi va dispune preluarea cauzei în vederea finalizării urmăririi penale. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Șofer de TIR ucrainean, oprit la PTF Vicov pentru că nu avea permis de conducere corespunzător

În data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a …

2 comments

  1. doamne fereste de nenorocire

  2. Dumnezeul să le ierte,sigur a fost o eroare şi nu s-a dat importanţă.Un lucru mic poate aduce un mare dezastru.Păcat pentru vieţile pierdute şi tinereţia lor risipită în pământ.