Monday , February 6 2023

Tânăr  trimis în judecată pentru că a încercat să violeze o fată de 16 ani și, împreună cu doi amici, i-a bătut crunt pe cei care au vrut s-o scoată pe tânără din mâinile lui

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Bogdan Vasile Țanța (22 de ani), din comuna Zvoriștea, pentru săvârșirea pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la viol, amenințare, furt calificat, lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Anchetatorii au stabilit că, la data de 9 martie 2019, în jurul orei 20.30, în timp ce se afla în fața barului din centrul localității Zvoriștea, prin folosirea violenței, inculpatul a încercat să o  determine pe  C.M., în vârstă de 16 ani,  să întrețină raporturi sexuale împotriva voinței acesteia, fiindu-i provocate leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 1 – 2 zile îngrijiri medicale. Ulterior adolescenta a fost amenințată cu moartea, fiindu-i creată o stare de temere și insecuritate fizică. Pentru a scăpa, minora a abandonat haina, din care inculpatul i-a furat un telefon mobil, evaluat la suma de 310 de euro și suma de 100 lei. Ulterior, acesta împreună cu inculpatul Mihai Alexandru Măzăreanu (18 ani), tot din Zvoriștea, l-au bătut pe David. N., în vârstă de 15 ani, aplicându-i lovituri repetate cu pumnii și picioarele, după care l-au târât într-un șanț, fiindu-i provocate leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare un nr. de 45-  50 zile, precum și persoanele vătămate U.A., în vârstă de 16 ani, C.E.F., în vârstă de 14 ani și T.C.D., în vârstă de 20 ani, aceasta din urmă fiind lovită de către ambii inculpați, provocându-le suferințe fizice, tulburând astfel ordinea și liniștea publică.

În situația prezentată mai sus, inculpatul împreună cu inculpații Măzăreanu și George Florin M.., în vârstă de 16 ani, fiind  înarmați cu pari, au atacat persoanele vătămate C.M., N.D., C.E.F, U.I.A., T.C.D. și martorii de la fața locului, cu intenția de a se răzbuna și de a-i agresa, întrucât au intervenit în momentul în care inculpatul Bogdan Vasile Țanța o agresa pe persoana vătămată C.M. și o trăgea pentru a întreține raporturi sexuale cu aceasta, împotriva voinței sale, prin acțiunile des­crise mai sus tulburându-se ordinea și liniștea publică. Totodată, s-a dispus trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar, a inculpaților Mihaie Alexandru Măzăreanu pentru săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și George Florin M.  pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. (O.S.)

Vezi si

150 de medalii aniversare comandate de Primărie pentru 635 de ani de atestare documentară a Cetății de Scaun a Sucevei

Primăria municipiului Suceava va oferi în acest an medalii aniversare la împlinirea a 635 de …