Tânăr fără permis, prins de polițiști după o urmărire pe ulițele din Vatra Moldoviței

reportersite
22 ianuarie 2021, 6:00

Miercuri dimineață, la ora 07.45, pe raza comunei Vatra Moldoviței, polițiștii din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama au observat circulând pe direcția Frumosu – Vatra Moldoviței, pe DJ 176, un autoturism Audi A4, căruia i s-a efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă conducătorul auto a accelerat, continuându-și deplasarea pe DJ 176 în direcția Moldovița.

S-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de circa 300 metri, după care mașina a virat stânga pe un drum comunal ce face accesul în zona denumită Prund Vatra Moldoviței. După parcurgerea distanței de circa 150 metri pe acest drum, conducătorul auto a pierdut controlul volanului intrând în derapaj. După ce autoturismul s-a oprit, conducătorul auto a coborât și a fugit încercând să scape. Acesta s-a deplasat în direcția DJ 176 pe o uliță îngustă situată în imediata apropiere a locului în care autoturismul s-a oprit. Astfel, doi polițiști au continuat urmărirea acestuia și doi cu autospeciala de poliție au revenit în DJ 176, continuând urmărirea pe jos a acestuia.

Persoana a fost ajunsă și identificată în zona Spălătoriei Auto SC Nelu-Mox Vatra Moldoviței. Aici s-a procedat la legitimarea acestuia, în persoana lui D. R., de 20 ani, din  Vatra Moldoviței și s-a stabilit că nu deține permis de conducere. Şoferul a prezentat o asigurare de răspundere RCA expirată de la data de 14.01.2021 precum și dovada pentru certificatul de înmatriculare, a cărei valabilitate era expirată din data de 17.01.2021. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.