Tânăr fără permis, conducând o motocicletă neînmatriculată, urmărit pe câmpuri de polițiști, la Voievodeasa

reportersite
11 august 2020, 22:08

Luni, 10 august, la orele 13.50, în timp ce un lucrător din cadrul Postului de Poliție Sucevița, se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu și efectua serviciul de patrulare pe raza comunei Sucevița, satul Voievodeasa, l-a observat pe numitul P. Andrei-Ioan, de 19 ani, din localitate, persoană despre avea la cunoștință că nu deține permis de condu­cere, în timp ce se deplasa pe DC 44 Voievodeasa cu o motocicletă de culoare albastră, fără a avea aplicată plăcuță cu număr de înmatriculare, iar pe locul din spate, pasager fiind numitul I. Ionel din comuna Marginea.

Întrucât existau date și indicii că tânărul respectiv nu posedă permis de conducere și că motocicleta condusă de către acesta ar putea fi neînmatriculată,  i s-a efectuat semnal regulamentar de oprire prin folosirea semnalelor luminoase și acustice din dotarea autospecialei de poliție.

Conducătorul motocicletei a ignorat semnalele de oprire și a mărit viteza de deplasare, pătrunzând într-o zonă de câmpie cu vegetație densă, iar la un moment dat, I. Ionel care se afla pe locul din spate, a sărit din mers de pe motocicletă, continuând să se deplaseze pedestru, înspre zona împădurită.

S-a procedat la urmărirea conducătorului motocicletei și întrucât la un moment dat terenul era accidentat, nefiind posibil accesul cu autospeciala de poliție, s-a pornit în urmărirea pedestră observând că tânărul se deplasează cu motocicleta pe câmp și se îndreaptă către DN 17A Marginea.

Ulterior, motociclistul profitând de faptul că terenul era accidentat și autospeciala de poliție nu putea să se deplaseze prin locurile unde acesta a pătruns, s-a îndreptat către DN 17A Marginea, continuându-și deplasarea către DC Şoarecu din comuna Marginea.

Polițiștii au continuat urmărirea acestuia și au solicitat sprijin patrulei din cadrul SPR 3 Marginea, motociclistul fiind în permanență în raza vizuală a oamenilor legii.

La un moment dat, P.Andrei-Ioan, s-a deplasat pe DC Şoarecu și a pătruns cu motocicleta în curtea locuinței aparținând numitului I. Ionel.

Imediat, împreună cu patrula solicitată în sprijin,polițiștii au ajuns la poarta locuinței aparținând numitului I.Ionel, unde a fost identificat P. Andrei-Ioan în timp ce se afla lângă motocicleta cu care s-a deplasat și care încerca să o introducă într-o anexă a gospodăriei. S-a procedat la legitimarea acestuia, ocazie cu care a recunoscut că a fugit de autospeciala de poliție întrucât nu deține permis de conducere și motocicleta nu este înmatriculată.

În urma interogării bazei de date, s-a stabilit că numitul P.Andrei-Ioan nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere. Totodată, s-a stabilit că motocicleta este marca Rieju, având capacitatea cilindrică de 124 cmc, iar în urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat că aceasta este radiată din circulație la data de 16.10.2018.

S-a luat legătura cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Rădăuți, care a opinat faptul că nu se impune luarea unor măsuri preventive față de numitul Pînzar Andrei-Ioan.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

reportersite