Sunday , February 5 2023

Tânăr din Zvoriștea, fără permis, beat, reținut după ce a intrat cu mașina într-un podeț

Sâmbătă seara, la ora 17:41  polițiștii din Adâncata au fost sesizați prin  112  despre faptul că o persoană de sex masculin care se află sub influența băuturilor alcoolice a provocat un accident rutier pe un drum comunal din satul Buda, comuna Zvoriștea.

Patrula din cadrul SPR 8 Adâncata s-a deplasat la locul indicat unde a fost identificat un autoturism marca VW GOLF 3. Acesta era parcat pe marginea drumului comunal, încuiat și asigurat, iar în apropiere nu se afla nici o persoană.  Verificând zona, polițiștii au stabilit la circa 50 m de la locul unde era parcat autoturismul, spre centrul comunei, era un cap de pod distrus și se observau urme de la mașina respectivă –  bucăți din bara metalică și urme de vopsea –  în dreptul locuinței unui bărbat, care a declarat că un autoturism de culoare roșie a produs distrugerile.

Întrucât la fața locului nu a fost găsită nicio persoană, iar din primele investigații a rezultat că cel care a produs accidentul și a condus autoturismul  marca VW GOLF 3  este M.  Elvis Doru, polițiștii au mers la domiciliul acestuia din comuna Zamostea.  În jurul orei 18.30,  bărbatul de 29 ani, a fost găsit sub influența băuturilor alcoolice, în fața locuinței, și fiind întrebat despre accidentul în care a fost implicat autoturismul ce-i aparține, acesta a declarat că mașina a fost cumpărată în urmă cu aproximativ 4 ani de zile de la o persoană din localitatea de domiciliu. Fiind invitat la sediul Secției de Poliție pentru a da detalii despre accidentul în care a fost implicat autoturismul său, bărbatul a declarat că nu el a condus mașina, ci un prieten despre care nu dorește să dea alte date pentru a nu-i face probleme și întrucât s-a opus conducerii la sediu, a fost imobilizat, încătușat și condus la SPR Adâncata. De asemenea, proprietarul locuinței în fața căreia s-a produs accidentul l-a recunoscut pe acesta ca fiind șoferul mașinii.

Dus la Postul de poliție din Adâncata, M. Elvis Doru a refuzat testarea cu aparatul etilotest, după care a fost condus la UPU Suceava în vederea recoltării de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, unde de asemenea a refuzat acest lucru.

Individul s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore, fiind încarcerat la arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propunere de luare a unei măsuri privative de libertate.

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …