Thursday , February 9 2023

Tânăr din Liteni, băgat în arest după ce a incendiat niște fân din apropierea casei sale

Joi, 10 martie 2022, în jurul orei 12.00, Poliţia Oraşului Liteni a fost sesizată prin  112 de către o femeie cu privire la faptul că fiul ei în vârstă de 20 ani, A. D. – A., a incendiat un mai multe baloturi de fân în grădina locuinței.

Baloturile de fân incendiate se aflau în grădina locuinței, lângă alte două stoguri de fân iar până în momentul intervenției pompierilor incendiul s-a propagat și la un stog de fân, existând riscul să se extindă și la grajdul locuinței, situat la aproximativ 10 metri distanță.

Incendiul a fost stins în urma intervenției, în primă fază, a Grupei de Pompieri Civili din cadrul Primăriei Orașului Liteni și ulterior și a Grupei de Pompieri I.S.U. Dolhasca. 40 baloturi și un stog de fân au fost distruse în totalitate, provocându-se un prejudiciu de aproximativ 800 lei.

Poliţia Oraşului Liteni s-a sesizat din oficiu şi s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de infracţiunea de „distrugere”, cauza fiind înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

Tânărul de 20 de ani a fost găsit de polițiști la fața locului, a recunoscut comiterea faptei, și a fost dus la Poliția Orașului Liteni.

După a completarea formularului de evaluare a riscului, împotriva lui A. D. – A. a fost emis ordinul de protecție provizoriu din 10.03.2022 prin care s-a dispus ca acesta să păstreze o distanță minimă de 50 membri față de locuința părinților și față de membrii familiei.

De asemenea, bărbatul a fost reținut pentru 24 ore, pentru comiterea infracțiunii de „distrugere” și a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

Vezi si

Peste 100 de amenzi aplicate de polițiști în cadrul unei razii în Vatra Dornei. Doi bărbați, reținuți pentru comiterea unor furturi

Miercuri, 8 februarie, între orele 07.00-14.00, Poliţia municipiului Vatra Dornei a organizat şi executat o …